Ауто-пут

Подели

 

 

Прекјуче наш пресветли и ваздан препаметни председник, цар и патријарх по први пут у новијој српској историји отвори Коридор 11. У ствари не цео коридор, већ један део од Обреновца до Прељине у дужини од 103км. И назва тај део ,,Милош Велики“, по Књазу Милошу Обреновићу, он који велича султана Мурата. Све то је сиротиња раја могла да посматра на једној од двадесетак Вучићевих телевизија или као моја мајка у селу, којој је након укидања аналогног сигнала уваљен дигитални рисивер, на свих пет Вучићевих канала које тај рисивер прима.

По старом српском обичају одмах је почела расправа око тога да ли је Милош(у) Велики? Не бих овде ту расправу ширио, имате је на више места на друштвеним мрежама и испод свих чланака објављених поводом отварања пута, али бих укратко за оне који историју прате кроз говоре Врховног Драмосера:
– Књаз (кнез) Милош Обреновић остаће у историји познат као вођа Другог српског устанка, неписмени дипломата током чије владавине су основане 82 школе, 2 полугимназије, 1 гимназија и Лицеум Књажевства Србског, који представља темељ високог образовања, владар који је укинуо феудализам и поставио основе правног поретка Сретењским уставом. То што се тиче оних који су ЗА Обреновиће.
– Међутим, Милош Обреновић је познат и као неко ко је наредио убиство свог кума Карађорђа Петровића, након чега је његову главу дао касапину да одере кожу и затим је напуњену памуком и сламом послао турском султану у Цариград. На основу тако исказане верности Отоманском царству Србија је добила извесне уступке и постала аутономна кнежевина. Милош Обреновић је био познат и као коцкар и женскарош, који је за време своје владавине постао један од најбогатијих људи на Балкану, а пошто је владао аутократски против њега је било подизано неколико буна. То што се тиче оних који су ЗА Карађорђевиће.

И поред неспорних заслуга за Србију Књаз Милош никада за живота није добио титулу Великог. 1898.године је устоличен орден ,,Милош Велики“, који представља једно од историјски највреднијих српских одликовања, а који је  укинуо краљ Петар I Карађорђевић 1903. године.. Толико о тој расправи да ли је исправно да се аутопут зове ,,Милош Велики“, а да ли ће се остатак од 30км од Обреновца до Сурчина звати ,,Синиша Мали“, остаје нам да видимо.

(Слика са Фејсбук странице Устанак.рс)

Оно што је најбитније то је КАКО ЈЕ ПУТ САГРАЂЕН? Иако се Врховни Драмосер на отварању понашао као да га је он својеручно градио, пут су градили Кинези, који су нам дали кредит за изградњу тог пута. Значи Кинези нам дали кредит од 300 милиона долара, за који, наравно, наплаћују камату, затим граде пут, што им ми плаћамо од тог кредита, и добијају концесију на 50 година за коришћење тог истог ауто-пута, по тренутним ценама путарине од 210 динара за мотоцикле и трицикле, 420 за путничка возила и 2500 за теретна возила за та 103км. Да ли може генијалније?

То је тај успех о ком страначки ,,ботови“ кењају по васцели дан на друштвеним мрежама: кредит ће враћати и наши чукунунуци, јер се са сваким новим кредитом Србија све дубље гура у дужничко ропство. То вам се наравно не сме признати, јер бисте онда укључили мозак и схватили да ту нешто није у реду. Зато вам на свих двадесетак окупираних телевизија, међу којима је и ,,јавни сервис“ којег сви заједно плаћамо, Врховни Драмосер по читав дан понавља мантру којом хипнотише оне са слабијим коефицијентом интелигенције о ,,повећаном БДП-у“. Наравно да је повећање бруто друштвеног производа (БДП-а) чиста илузија, што би потврдили и водећи економски аналитичари, да Драмосер сме са неким стручним изаћи на ТВ дуел. Чак и идолопоклоницима Ђинђића, којима је остало бар две мождане ћелије, до мозга допире да смо од 2000. године под отвореном окупацијом, услед чега се Србији отимају природна богатства и уништава економија, да би нам то лопуже на власти приказале као ,,стране инвестиције“ и ,,највећи степен раста БДП-а у региону“, док је ситуација управо обратна (о чему имате овде). Које су то бајке о којима Драмосер приповеда можете више погледати у видеу испод.

Укратко, БДП којим се бомбардујете је ДУГ, а не ИНВЕСТИЦИЈА, јер се Србија непрестано задужује како би повећала БДП, за шта нема покрића, пошто су пољопривреда и индустрија наменски уништене. У чланцима Пљачка 1 и Пљачка 2 сам објаснио како су економске плаћене убице из Г17 међу првим злочинима уништиле ликвидне српске банке, тако да Народна банка Србије сада служи искључиво као мењачница, која се задужује у девизама, па их конвертује у динаре. И управо зато Гувернерка НБС прима 5000 евра месечну плату да се не би мешала у свој посао. А зашто Србија не може достићи раст БДП-а од 5%, за који Драмосер годинама прича да је достигнут, чак и престигнут, а за шта има потенцијала? Првенствено због високог степена корупције и ,,приватизованог“ правосуђа,  а затим због ниских државних и приватних инвестиција и лошег образовног система, о чему имате у извештају Фискалног савета из марта 2019. овде.

Да ли је пут потребан? Ово је реторичко питање, јер сваки пут који спаја нека места је потребан. Али да ли је тачна изјава да смо га чекали 70 година? Ко га је тачно чекао толико? Који смо то ,,ми“? И како баш 70, насеља су ту постојала далеко пре, још у време онога по чијем имену пут и носи име, који смо то онда ,,ми“ са преко 70 година живота, који смо баш 70 година чекали аутопут? Све је то само самопромоција човека који је психички поремећена личност, јер прича и обећава ствари које немају везе с мозгом (има наведено у видеу изнад, а и на блогу сам давно написао неке ствари, које можете видети овде).

Значи нико не оспорава потребу за изградњом путева, али оспорава да акценат буде само на изградњи путева, и то под условима који нас до грла закопавају у ропство. Како то изгледа у стварности показаћу на примеру Лајковца (из коментара једног Лајковчанина):
– највећа петља на Коридору 11 је у Лајковцу (Непричави)
– у општини Лајковац на власти је СНС
– општинска власт прави затворени базен и по ко зна који пут пробија рок градње, док су ДО САДА трошкови изградње са 2 скочили на 3 милиона евра
– док се базен не изгради општинска власт је урадила фонтану испред општине. Фонтана ради, има воде, а Дом здравља нема.
– Када је наш пресветли и премудри владар дошао у обилазак Лајковца и питао председника општине да ли је нека помоћ потребна, овај је одговорио да треба обилазница.

Схватате ли у каквом лудилу живимо: Дом здравља, где се лече ти исти који одлучују, или бар њихови ближњи, нема воду, док за то време граде затворени базен и фонтану, а њихов свевишњи, док људи у 21.веку немају основне инфраструктурне услове за живот, прича као ће оставити више путева од Тита…
И више Савамала…
И више жичара на историјским споменицима…
И више дивљих објеката уместо културних…
И више река у цевима…
И више бетона уместо зелених површина…
И више напуштених села…
И више насилно исељених породица…
И више отете деце…
И више фалсификованих диплома…
И више афера…
И…
И…
И много, много више понижених Срба…
Додуше, ако је већ до поређења са Титом, Тито је Србе убијао, али се зато са Вучићем, рачунајући и деведесете, у расељавању и исељавању не може мерити. Осим тога, сви знамо како је Титова илузија (СФРЈ) завршила, није тешко закључити како ће Вучићев ,,имагинаријум“ скончати, ако му то допустимо.

Пошто се онима који продају будућност својих потомака за хиљаду и по динара и сендвич, поклон пакет са паштетама од председника или фотељу не може ништа објаснити, ево на крају запажања са отварања пута. На видеу испод се виде аутомобили који иду поређани у бојама српске тробојке, сви аутомобили су марке ,,Шкода“ и без таблица.

,,Па шта, то је перформанс поводом отварања пута“, рећи ће врли партијски послушници. У реду, ако је и тако, али ,,перформанс“ чега? Безакоња? Можете ли ви без регистарских таблица на ауто-пут? Или неки други пут? И откуд баш све ,,Шкоде“? Е, па ево те ,,добре приче“ наведене у видеу:
– фирма ,,Ауто Чачак“ је увозник ,,Шкодиних“ аутомобила
– ,,Шкоде“ су добрим делом део возног парка Владе Србије и државних институција, посебно полиције (све легално, Вучића ми)
– Градоначелник града Чачка је у марту покренуо иницијативу за отуђење и продају ексклузивне парцеле у центру града (имате овде), на којој је био вртић, а чије је одржавање ,,оптерећење за буџет града“
– Кућа власника ,,Ауто Чачка“ се чистом игром случаја граничи са том парцелом (слика испод, обележена стрелицом)
– Шта је онда 20-30 ,,Шкода“ за перформанс, које ће јадни народ ионако купити као нове, за 13 ари плаца у  епицентру града? А и шта ће нам вртићи, кад ионако нестајемо.

И тако је где год загребете: иза сваког обећања крије се лаж, превара и бахаћење. Зато још једном понављам: сваки пут који спаја људе је добродошао, али јебали вас сви путеви када на њима нема довољног броја кола хитне помоћи која би дошла да спасу живот двогодишњег детета!

 


Подели

Оставите коментар

Scroll to Top