БЛОГ О БЛОГУ

Подели

“Жашто, мишлим шинко, жашто ши то урадио? Мишлим грдно ши погрешио…“ рекао би ми патак Дача поводом покретања блога. А стварно зашто? Најједноставније би било да кажем ЗБОГ ЗАТО, али бих онда вероватно био једини посетилац свог блога.
Шта је блог у ствари? Блог је у скраћеној верзији “он-лајн дневник“ у коме аутори износе одређена мишљења која сматрају да ће интересовати посетиоце блога или једноставно “због зато“, ако их посетиоци не интересују. Шире дефиниције имате, где, па на интернету…

Зашто сам отворио блог када на друштвеној мрежи Фејсбук већ имам неки део људи који прати моје писање? Из простог разлога што су у белешкама на мом профилу удробљене и песме и приче, вицеви, извештаји са суђења, документа са ратишта и све остало, док ће то овде бити подељено по категоријама и страницама ради лакшег сналажења. Вашег, а Бога ми и мог, јер сам услед свих дешавања почео да губим нит онога о чему желим да пишем. А желим да пишем само о две ствари: свему и свачему. Што, наравно, не значи да се само у те две ствари и разумем, знам ја много више, али ће акценат бити на те две.

Зашто једноставно под неким другим профилом нисам отворио сопствену страницу за обожаватеље на Фејсбуку да бих добио на популарности? Зато што ми та идеја није пала на памет док нисам написао ове редове, а домен блога је већ закупљен. Та фантастична идеја је могла лако да се реализује са напоменом на страници да сваки стоти љубитељ (илити “фан“) добија андроид мобилни телефон. И врло брзо бих имао више љубитеља него неки естрадни јадници који стварно за то плаћају.

Наравно да би тако нешто могао да помисли само онај ко ме не познаје. Пишем да бих растеретио “хард-диск“ од накупљеног једа и разочарења, најпре, а пошто је блог по природи ствари доступан свима на мрежи, значи читавом свету, онда и да бих то писање некада дошло до некога ко би нешто могао и да предузме за добробит свих. А да би се нешто прочуло зато сте ми потребни ви. Ето зато сам покренуо блог.

Иако упозорен да ће то у многоме смањити посећеност, блог ће бити писан на матичном писму ћирилици. Што би рекли “узинат“. Кога интересује шта је написано, лако ће разумети најпростије писмо на свету. А ја ћу се својим писањем трудити да вас заинтересујем за догађаје из једног заиста невероватног живота који живим.

Кажу да је добро на Божић нешто започети. Па, ево да почнемо: ја сам Бунар и добро дошли на мој блог.


Подели

Оставите коментар

Scroll to Top