Изборно черечење

Подели

Са Фејсбук профила Ене Недић преносим њено искуство као контролора на јучерашњим изборима. Ко не зна ко је Ена може видети овде.

 

ИЗБОРНО ЧЕРЕЧЕЊЕ

 

ВАЖНО!!!
Овдашња власт је талентована за брукање и срамоту што су доказали аматеризмом и насиљем и на овим изборима. Због оваквих се и урушава СНС без ичије помоћи. Ченеј, бирачко место 93. Присутна на изборима као једини контролор опозиције у трајању од двадесет сати с паузом за ручак. Други контролор формално присутан од 13ч. Списак пријављених неправилности које се тичу нерегуларности (читај и не веруј):
1. Контролор кутија договара исплату гласова за кутијом. Бирач му прилази с гласачким листићем и пита га да ли ће бити исплата ако није сликао листић и када? Контролор му одговара да хоће следеће недеље.
2. Дотични четири пута асистира иза паравана бирачима без пријаве што му је стриктно забрањено као члану одбора. Нарушава се приватност гласања.
3. Контролор телефонира поред бирачке кутије.
4. Контролор на бирачком списку наглас декламује податке бирача, адресу, бројеве са позива и податке из личне карте што је строго забрањено.
5. Други контролор на бирачком списку истовремено са уношењем података бирача користи телефон.
6. Контролор СНС седи на мање од 2м удаљености од паравана за гласање одакле може да има увид у гласање. Нарушава се тајност гласања.
7. УВ лампа не ради и упркос пријави недостатка председници, гласање се несметано одвија дуже од сат времена.
8. Тортура Т.К, бахате и неискусне председнице бирачког места нада мном након молбе да се евидентира неправилност трајала је од 7:20 ујутро до 1:30 наредног јутра. ,,Лажеш“, ,,Умишљаш“, ,,Шта радиш овде кад ниси члан странке?“ ( очито није обавештена да су избори грађански и демократски ? ,,Добила си пет црвених картона“ (ми смо на утакмици десет на једног?!) ,,Нас је више“… Да би увече уследио серијал вређања и провокација због записника: ,,Сељанчице“, ,,Немаш школе“, ,,Глупачо“. ,,Која ти је терапија“, ,,Лекове си променила“, ,,Неписмена си“, претње… Аудио снимци претходних навода и остатка сиктања направљени по завршетку избора зарад личне безбедности која ми је угрожена следе у прилогу текста након консултација с правним тимом и биће пријављени на свим нивоима.
9. Није ми дозвољено да користим приватну, службену оловку ни папир за евиденцију излазности. Као ни телефон, иако су они све то неометано користили.
10. Забрањено ми је у пола један после поноћи да пијем воде.
11. Морала сам да тражим усмену дозволу за одлазак у тоалет јер нисам понела пелене.
12. До 20 ч на паркингу су стајала рекеташка возила чије су таблице и спецификације пријављене. Притисак на бираче је био енорман. Непознат човек је у 20ч ушао с паркинга и сликао ме на бирачком месту у циљу застрашивања. Није знао да је и он споља усликан.
13. Припадник СНС је пришао мом супругу који је носио хлеб из радње и у присуству детета га испитивао за запослење и оптуживао за наводно сликање иако он није знао о чему се ради.
14. У току писања пријава за записник председница ме је пред свима провоцирала, изазивала конфликт и нападала вичући да пишем реферат од стране налогодавца, иако сам ја писала властити записник по њеном налогу. После ми је у другој просторији претила и вређала ме због жалбе која је била моје законско право, јер сам ја тамо била да заштитим изборну вољу грађана који нису за СНС. Уз своју, надзирала сам листе које нису имале своје представнике – Морамо, Суверенисти, Отете бебе, Патриотски блок, којима сам с колегом спасила 19 отетих гласова на парламентарним и председничким изборима јер њихов контролор није био употребљив и није пријавио ниједну неправилност, али је зато блиско сарађивао са СНС током изборног процеса. Чак није знао ни назив коалиције и листе.
Захвалност свим грађанима који су гласали против оваквог примитивизма и терора и који се нису продали. Захвалност припадницима других служби безбедности које су биле присутне на терену и омогућиле ми одлазак кући након претњи и напада. Претње су покушане да ми се уруче и путем телефонског позива, што сам одбила. У оваквим условима непоштовања изборног процеса нисам била у могућности да гласам и дам легитимитет наведеном. Избори без наше браће с Косова и Метохије, свакако нису валидни. Аудио и видео снимци биће приложени по окончању процеса. Ко вам крив што не волим ни ратлук ни ауди ?

Подели

Оставите коментар

Scroll to Top