Силовање

Подели

Пре неких 15-16 година купио сам старијој ћерки на поклон леп број телефона. Нашао у огласима, изабрао, назвао човека у Београду, отишао и купио картицу. У међувремену сам се развео, а бивша супруга је умрежила њу и децу преко фирме где ради, тако да је овај број остао вишка. После пар година ћера каже да је мрзи да носи два телефона и врати ми картицу. Покушао сам да је продам преко огласа, како сам је и купио, нудио таксистима, али безуспешно. Све то време сам повремено уплаћивао кредит, чисто да бих одржавао број, и већином би ми истекао, а да га нисам ни искористио. Прошле године сам купио телефон који подржава две картице и сада на исти телефон добијам поруке и од Мтс-а и од Теленора, тако да не морам да одржавам два телефона.

Исте те прошле године Јетел купи Теленор или Теленор промени име, шта већ. Негде крајем прошле или почетком ове године почне телефон константно да шаље обавештење о примљеној поруци, сваких десетак секунди. Била је ноћ и то ме пробуди, јер нисам искључио звук. Гледам шта је, ко шаље поруке тако касно ноћу, нема никакве поруке, само у статусу обавештења пише да ,,НЕМА ПРИЈЕМА-Изабрана мрежа Јетел није доступна“. Угасим телефон и наставим да спавам. Ујутру упалим телефон и обавештења настављају да стижу. Ресетујем телефон-не помаже. Ручно одаберем мрежу, прикаже да је регистрован на мрежи-џаба. Зовем кориснички сервис-кажу да је до телефона. Извадим картицу, вратим, после неких пет минута опет почиње исти звук обавештења да стиже. Опет зовем кориснички, кажем да није телефон, стар је пет, шест, месеци, кажу онда је картица-,,дешава се“. Зовнем ћерку, пошто се још увек води на њу, оде у пословницу и замене јој картицу. Донесе картицу, ја убацим, ништа није било неко време и онда опет почне. Кажем ћери да уплати кредит кад буде ишла кући, она уплати 200 динџи и звук се угаси. То се није дешавало никада раније, већ сам кредит могао да уплатим и за месец дана од истека последње уплате.

Последњи кредит ми је истекао 6.9. Јуче, 8.9., почиње поново исто карање у мозак. Замислите овај звук на сваких 10-20 секунди, и тако дан и ноћ:

Овај пут сам само искључио звук, а данас сам се обратио Јетелу преко Твитера и поново прошао исти процес као и прошли пут: до телефона је-није, до картице је-није, онда други оператер ,,а можда је у шуми“-није ни то. Порука иста као и сваки пут.

Једино што се може закључити је то да оператер силује корисника овим сталним обавештењима о ,,губитку мреже“ све док поново не допуни кредит. Друго објашњење не постоји, без обзира на то што девојке на корисничком центру причају како то нема везе с њима, односно мрежом, јер да је било какав квар на телефону тај квар би се јавио и када има кредита. Није проблем тих 200 динара, колико кошта најмања допуна, проблем је у томе што вас праве будалом и присиљавају да узмете кредит КАД ОНИ ТО ХОЋЕ!

Не знам да ли се ово и другима дешава, али, ето, да знате. И од јуче не престаје…


Подели

2 thoughts on “Силовање”

  1. Можда није случајно, а можда је и чиста неспособност.
    Решење је да селективно (‘софтверски’) искључиш ту другу СИМ картицу у телефону кад ти није потребна, т.ј. кад није допуњен кредит.
    Било да су кварни или неспособни, увек им се може доскочити, Ти знаш све могуће људе способне да ураде све што треба 😉

Оставите коментар

Scroll to Top