Комадање Србије

Подели


Србија је месецима након одржавања трећеаприлских избора с нестрпљењем чекала када ће и како да се заврши изборна „Мала невеста“, родом из Великог Трновца. Сетимо се – након петог поновљеног гласања у општини Бујановац, на бирачком месту број шест, изборна сага се коначно завршила тако што је Коалиција Албанаца Прешевске долине добила свог представника у Народној Скупштини Републике Србије, господина Шаипа Камберија.

Ових дана делегација албанских политичара из Бујановца и Прешева борави у посети Вашингтону. Међу њима је и народни посланик, Камбери. Тамо би требало да се састане с представницима америчког Конгреса и Сената. У међувремену се поменута екипа срела са Габријелом Ескобаром, истим оним са којим су се, почетком октобра, срели Мариника Тепић, Борко Стефановић и Драган Ђилас, агитујући за „неопходност усклађивања српске спољне политике са политиком ЕУ“ (читај, за увођење санкција Руској Федерацији). Очигледно је да домаћим и полудомаћим медијима из неког разлога нису занимљиве посете политичара из Србије америчким званичницима. Како би и биле у тренутку када су се поџапали Чеда Јовановић и његова супруга?!

Подсећамо, политичарима из Бујановца и Прешева (као и летос), пут у САД омогућила је ,,косовска влада“, а по захтеву Националног савета Албанаца, на чијем је челу Рагми Мустафа, а према речима Аљбина Куртија, суму од 35 хиљада евра, колико је коштао њихов пут у Вашингтон, ,,Влада Косова“ издвојила је за ,,активности лобирања“. „Решење за питање Прешевске долине је на столу у Вашингтону“, изјавио је славодобитно Мустафа након разговора с Ескобаром.

С друге стране, Глас Америке је 12. октобра пренео да је заменик помоћника америчког државног секретара и специјални изасланик за Балкан, Габријел Ескобар, приликом отварања нове зграде српске амбасаде у Вашингтону изјавио: „Док улазимо у 141. годину дипломатских односа наше две земље, могу рећи да ти односи никада нису били бољи.“ И, заиста, односи између САД и Србије никада нису били бољи. Преостаје само да сачекамо најновији извештај о посети Оленика и њему сличних Габријелу Ескобару, када ће неки виђенији ,,аутономаш“ са таласа Гласа Америке да нам поручи како је „решење за ‘војвођанско питање’ на столу у Вашингтону“. Након тога ћемо слободно моћи да закључимо да су односи између САД и Србије, ни мање, ни више, него савршени.

Текст: Фејсбук профил Драгане Миљанић, посланице у Скупштини Србије из странке ,,Заветници“ (оригинал: https://www.facebook.com/photo/?fbid=2264013173762824&set=a.618997134931111)


Подели

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to Top