ЛОГИКА

Подели

Александар Вучић као Председник Владе у тренуцима када је било најтеже највише трудио, да није било њега последице би било далеко горе и да га ја у ствари мрзим. Хтео бих онда да једном за свагда завршим своје губљење времена на ту тему покушајем да се код свих оних којима је давно искључена у свакодневном животу поново укључи логика. Узећемо један од основних принципа дедуктивног закључивања у којем се из две изјаве (премисе) изводи закључак (конклузија), при чему ако су обе изјаве тачне онда је и закључак истинит (потврђивање потврђивањем). Изјава може бити и више, али свеједно све морају бити истините да би крајњи закључак био истинит. Ако смо то апсолвирали можемо да почнемо.

1. Да ли је професионални политичар онај који нема никаквих других прихода осим од политике? – Да.
2. Да ли Александар Вучић више од двадесет година нема никаквих других прихода осим од политике? – Да.
Закључак: Александар Вучић је професионални политичар.

1. Да ли професионални политичар тежи власти? –Да.
2. Да ли је Александар Вучић професионални политичар? – Да.
Закључак: Александар Вучић тежи власти.

1. Да ли се онај ко тежи да освоји власт труди да победи на изборима? – Да.
2. Да ли је Александар Вучић победио на изборима? – Да.
Закључак: Александар Вучић је освојио власт.

1. Да ли онај ко освоји власт формира Владу? – Да.
2. Да ли је Александар Вучић освојио власт? – Да.
Закључак: Александар Вучић је формирао Владу.

1. Да ли је Влада Србије у складу са чланом 10 Закона о ванредним ситуацијама најодговорније државно тело у области заштите и спасавања, односно изградње и развоја система заштите и спасавања Републике Србије? – Да.
(Члан 10 Закона о ванредним ситуацијама: Влада у области заштите и спасавања, обезбеђује изградњу и развој система заштите и спасавања Републике Србије и планско повезивање делова система и задатака у јединствену целину, а нарочито:
1) предлаже Националну стратегију заштите и спасавања у ванредним
ситуацијама;
2) усваја Дугорочни план развоја система заштите и спасавања
Републике Србије;
3) прати и координира спровођење мера предвиђених Националном
стратегијом за заштиту и спасавање у ванредним ситуацијама;
4) усваја Процену угрожености Републике Србије од елементарних
непогода и других несрећа
5) образује Републички штаб за ванредне ситуације;
6) именује команданта, начелника и чланове Републичког штаба за
ванредне ситуације, на предлог Министра надлежног за унутрашње послове
7) доноси Национални план заштите и спасавања у ванредним ситуацијама Републике Србије;
8) наређује општу мобилизацију јединица цивилне заштите и других
неопходних људских и материјалних ресурса система заштите и спасавања на
нивоу Републике Србије;
9) прати и усмерава припреме за извршавање задатака заштите и
спасавања;
10) доноси одлуку о пружању, тражењу и прихватању међународне
помоћи у области заштите и спасавања;
11) извештава Народну скупштину о врсти, узроку и размерама
ванредних догађаја и ванредних ситуација, о предузетим мерама и
активностима система заштите и спасавања и о проценама даљег развоја
ситуације)
2. Да ли је у Србији дошло до поплаве са веома тешким материјалним последицама и губицима људских живота? – Да.
Закључак: Влада Србије као најодговорније тело у систему заштите и спасавања људи у ванредним ситуацијама није извршила задатке из своје надлежности и зато је директно крива за тако тешке последице поплава.

1. Да ли је Влада крива за тешке последице поплава? – Да.
2. Да ли је Александар Вучић формирао ту неспособну Владу? – Да.
Закључак: Александар Вучић је крив за тешке последице поплава јер као Председник Владе и Командант Републичког штаба за ванредне ситуације није извршио задатке из своје надлежности.

1. Да ли онај ко је крив за нечију смрт и материјалне губитке треба да одговара према Кривичном закону РС? – Да.
2. Да ли је Александар Вучић крив за тешке последице поплава у којима је дошло до губитка људских живота и огромне материјалне штете? – Да.
Закључак: Александар Вучић треба да одговара у складу са КЗ РС.

Ту можемо додати и ситуацију са паником:

1. Да ли су људи хапшени и привођени на информативне разговоре због ширења панике на друштвеним мрежама? – Да. (Неки су били у притвору девет дана, иако нема видљивих последица кривичног дела за које се терете.)
2. Да ли је Александар Вучић први преко средстава јавног информисања ширио панику у јавности? – Да. (Изјаве у медијима некога ко је Председник Владе и Командант Републичког штаба за ванредне ситуације типа “Ситуација је тешка и биће још тежа…Тешко да ће мост издржати…Поплава библијских размера…Питање је шта ће нам остати од земље…Не знам шта да радимо са људима у ТЕНТ-у…Имамо катастрофално-катаклизмичну ситуацију у Обреновцу…Ситуација је много тежа него што смо приказивали…Има значајних жртава…Шабац не сме пасти, Шабац се мора бранити по сваку цену…“ и сличне су ИМАЛЕ ВИДЉИВИХ ПОСЛЕДИЦА по становништво.)
Закључак: Александар Вучић је по истом члану по којем су људи привођени и провели одређено време у притвору, иако се последице њиховог кривичног дела не виде, требао бити приведен и оптужен за то исто дело ширења панике у јавности јер се последице његовог кривичног дела виде, односно виделе су се у тим тренуцима по паници грађана.

Ако нисте чмарољубац у владајућој партији и обожавалац драмско-патетичних наступа Врховног Драмосера нећете се ни трудити да побијете неки од ових закључака. Математика је јасна и ту нема никакве мржње, никакве посесивности, САМО РАЦИОНАЛНОГ РАЗМИШЉАЊА. Ту нема “може да буде, ал’ не мора да значи“, нема “па знаш, истина није ни црна ни бела, него сива“, има само да ли си нешто урадио или ниси од чега зависи да ли ћеш бити награђен или кажњен. Ових пар закључака је показало да је Александар Вучић крив и да према томе треба да се изведе пред лице правде и одговара у складу са законом, што је само по себи довољно да падне Влада. Све остало је беспредметно.

Зато о кривици не бих заиста даље да расправљам. Када пронађете логику у фиокама успомена или међу претходним чланским картама, угасите телевизор и подмажите је са пар књига како би се покренула, можда и схватите да кривац у овом случају има своје име. А оно није Бог.


Подели

Оставите коментар

Scroll to Top