Авион

Подели


Ако та међународна комисија за утврђивање узрока пада малезијског авиона на лету МХ17 17.7.2014. буде заиста независна требало би да одговори на нека питања која се из разних текстова и снимака на интернету намећу, а то су:

1.Ко је променио маршруту лета и због чега? Са слике се види која је  маршрута била 16. јула (зелена), а која 17. јула (црвена). Зашто је Међународна организација за цивилну авијацију ту маршруту прогласила безбедном ако је од 8.јула  ваздушни простор изнад Доњецка и Луганска проглашен зоном забрањених летова за цивилни саобраћај за летове до 9600 метара? Малезијски авион јесте летео на 10000 метара, али зашто га је украјинска контрола лета наводила том путањом изнад зоне ратних дејстава?

avion-clanak-1

2. Зашто је малезијски авион праћен од стране украјинских ловаца? Шпански контролор лета је написао да су лет пратила два украјинска ловца након чега се малезијски Боинг изгубио са радара, а тај коментар је избрисан са Твитера. Наводно постоје и очевици који тврде да је малезијски Боинг оборен ракетом украјинског ловца Сухој-25 након чега се распао на два дела и пао на територију Луганска. Да ли је баш случајност што је пола сата раније том путањом летео врло сличан авион са Путином? У неким теоријама се иде толико далеко да се наводи да је то био очигледан покушај уклањања Путина управо на 17. јул када је 1917. године побијена комплетна царска породица Романових.

3. Убрзо након што је малезијски авион нестао са радара (нисам могао да нађем тачно колико је времена прошло) власти у Кијеву издају саопштење о обарању авиона. Ако је авион пао на територију зараћене стране како су за тако кратко време знали да је авион оборен, значи никакве помене није било да се авион срушио услед квара рецимо, и одмах окривили Русе за то (авион су наводно оборили побуњеници које су Руси снабдели ракетама земља-ваздух, а нападом је руководио неки руски генерал, о чему постоји снимак)?

4. Како је могуће да се снимак тог наводно пресретнутог разговора руског генерала и побуњеника о обарању авиона који је ,,главни доказ“ умешаности Русије постави на ЈуТуб пре него што је авион оборен? О томе имате овде. (Клип је са ЈуТјуба избрисан. Д0писано 25.5.2018.)

5. Ако се зна да свеобухватни напад украјинске војске није дао резултата већ су у задње време трпели све веће и веће губитке, ако се зна да су званичници ЕУ одустали од пооштравања санкција Русији, ако се зна да је Америка остала без подршке доброг дела чланица у НАТО-у за интервенцију у Украјини, није ли читав случај сувише провидан повод управо за ту интервенцију (која је вероватно већ почела искрцавањем 12 пољских хаубица 152мм са комплетним посадама у Одеси 16.7.)?

Ово горе није никаква теорија завере, већ питања на која треба дати одговоре, поготово што су људи у коментарима још пре месец дана писали  “како ће ПУТНИЧКИ АВИОН са недужним ЕВРОПСКИМ ТУРИСТИМА (од 298 путника 154 су Холанђани) бити оборен изнад Украјине што ће бити разлог за НАТО интервенцију“.

Пошто је једна од црних кутија нађена треба сачекати резултате званичне истраге, али како смо се и на овим просторима (Маркале и Рачак), а касније и у свету (Ирак, Сирија) нагледали сличних сценарија у којима су убијани недужни људи да би се нашао изговор за насилно ширење демократије нешто не верујем да ће и овде одговори бити другачији


Подели

Оставите коментар

Scroll to Top