ГНЕВНИК (2)

Подели

Добар дан окупирани народе Србије, ово је гневник за 27.6.2016.године.
Вести из света:
– Велика Британија је на референдуму гласала за излазак из ЕУ. Иако је рекао да без обзира на исход референдума неће дати оставку Премијер Дејвид Камерон је одмах након обајвљивања резултата изјавио да од октобра више неће обављати ту дужност. Са друге стране истог дана је Најџел Фараж, један од иницијатора Брегзита и најватренији заговорник изласка Велике Британије из ЕУ, изјавио је да једно од главних обећања које је током кампање дао, а то је да ће 350 милиона фунти које је Британија недељно издвајала за ЕУ уложити у здравство у земљи, не може да одржи. Када га је водитељка питала зашто је то онда изјавио када је већина од 17 милиона Британаца управо због тога гласала за ЕУ Фараж је рекао: “Нисам веровао да још постоје људи који верују у оно што политичари кажу, па не живимо ми у Србији!“.

Српски премијер је на вест о резултатима референдума у Британији рекао да онима који живе у Србији неће расписати референдум о придруживању ЕУ ако се скупи и два милиона потписа уместо сто хиљада колико је по Закону о референдуму довољно. “Британски премијер је неискусан јер је кампању водио млако, а лепо сам му нудио пар стотина аутобуса са мојим верним ботовима, који би уз сендвич и сок за само пар фунти дневно ишли од града до града по читавој империји и пропагирали останак у ЕУ. Ако већ то није хтео да прихвати требао је да узме искусне бројаче из Републичке изборне комисије, ту грешке нема, зна се да не побеђује онај ко има највише гласова већ онај чија је комисија која броји гласове.

На крају, да је неискусан види се и по томе што се оставка никада не даје, увек постоје медији који ће референдум да прогласи државним ударом и директним нападом на премијера!“-нагласио је српски премијер.
– Начелник општине Сребреница изјавио је да је државни врх Србије непожељан на комеморацији у Поточарима, што значи да прошлогодишњих пет милиона евра које је премијер без икакве сагласности народа који представља упутио општини Сребреница није било довољно да ове године оде у миру да се извињава за нешто што Срби нису урадили. Осим тога, утицајни твитер-аналитичари кажу да премијер није пожељан ни овде па нама нико не даје пет милиона евра да трпимо његове посете. Вести из земље: – Апелациони суд је укинуо пресуду Дарку Шарићу за шверц више од пет тона дроге, исту ону за коју је премијер прошле године тврдио да “показује колико је Србија снажна држава“, док је затворска казна изречена неком лику из Србобрана који је марихуану гајио у саксији за мајку болесну од рака. Ако то не показује снагу и одлучност државе у борби против криминала онда заиста не знам шта показује.
– Премијер је изјавио и да млади у Србији немају радне навике и да би требали да почну да раде од шеснаесте године, као рецимо његов син који на летовању у Будви потроши 5000 евра за вече. Од оних 1000 евра колико му отац каже да има месечну плату.
– Чедомир Јовановић је на Твитеру назвао олошем све оне који су славили излазак Британије из ЕУ. А ако неко зна шта је олош он вероватно зна. Откад зна за себе.
– Параду поноса одржану у Београду предводио је “Мајор Хелена“, некадашњи официр Војске Србије. Највећи педер на овим просторима био је заузет праћењем патке коју толико жели.
– На чело Одбора образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво постављен је Муамер Зукорлић, муфтија који више није муфтија, вероватно да би муфте добио акредитацију за приватни универзитет у Новом Пазару чији је председник, који више од деценије издаје дипломе иако за то није законски овлашћен. Такав корак сигурно ће подићи образовање на виши ниво и довести до смањења одлива младих и стручних људи из земље. Култура:
– Светлана-Цеца Ражнатовић је издала нови албум, али је то прошло тотално незапажено јер су се помирили Жаре и Гоци. Спорт:
– Председник Томислав Николић прво је ватерполистима честитао пораз у Светској лиги и сребрну медаљу, а затим и победу и освојено злато, што је најбоља реклама за ракију коју председник лично производи.
– Иако сви други спортови доносе много више медаља Србија ће и даље највише улагати у фудбал јер ипак су наши фудбалери дванаест година непоражени на европским првенствима.

Време:
– И метеоролози кажу да је време КРАЈЊЕ!


Подели

Оставите коментар

Scroll to Top