Ваучери

Подели

Двоје нишких пензионера старијих од 80 година стало је јутрос у 5.45 х у ред испред Поште у Тржном центру Калча, у нади да ће успети да добију ваучере за одмор у Србији. Били су, кажу, негде око 20. места у реду. На страну то колико је људи који су дошли још пре њих добило ваучере (кажу, укупно петоро, док није речено да нема више), ово двоје људи у деветој деценији живота незадовољни су још више када су сазнали да је највећи број ваучера подељен у Београду вероватно још и пре него што су се они пробудили да би се спремили и да би стигли испред Поште. И не, нису они љути на све Београђане, како обично ми из унутрашњости умемо да гунђамо када су привилегије престоничана у питању. Овог пута љути су на онога ко је одлучио да се у престоници отворе четири експозитуре Поште и да у њима овај, очито мукотропни рударски посао за остале, повлашћени који су имали дојаву о тој појави, без имало муке заврше као од шале.

Да, очито је шала у питању, да не кажем – фарса или шарена лажа.
Јавност има права да сумња, гунђа, и да нагађа, и то са великим процентом вероватноће да су нагађања врло близу истине. И ево рачунице на ту тему: ако је пуштено 100.000 ваучера, а за издавање капацитета пријавило се, како пише штампа, око 4.000 власника објеката, закључак је да сваки власник просечно поседује 28 кревета. Ако погледате објекте на сајту ваучери.рс, уверићете се да врло велики број власника поседује објекте са једва пет-шест, хајде да кажемо, максимално десетак кревета. Велики број, кажем, не сви.

Идемо даље: ова рачуница је директна потврда захтева који се већ чују, да се у регуларност поделе ваучера умеша и инспекција. Јер, како некога ко има 87 година и ко је морао да устане пре 5х, убедити да оне, напрасно у поноћ отворене београдске поште без иједне информације у јавности да ће доћи до тога, нису отворене у служби власника великих објеката, хотела и пансиона и њихових гостију, а на рачун власника малих капацитета и малог човека који нема никога да му дошапне да ће нека пошта бити отворена у поноћ?

Најмање што јавност Србије заслужује, а најпре они људи који су се беспотребно јутрос зором смрзавали, да би били окрутно изиграни, јесу одговори на следећа питања:
– са чијом дозволом су отворене те фамозне београдске поште
– зашто јавност није обавештена да ће бити отворене
– за које капацитете су у њима подељени ваучери
– за које капацитете су и иначе подељени ваучери јутрос до 10ч
– какав је однос ваучера подељених за велике објекте и ваучера за објекте са по неколико лежајева
Има ту још много других питања, али не бих да ширим причу. Ту су надлежни органи који би морали да реагују на ову појаву, иначе ће једну одличну замисао и идеју потопити муљ организованих… знате већ кога, чија је основна животна дисциплина лов у мутном.

Аутор текста: Негослава Станојевић.
Линк према оригиналу имате овде.


Подели

Оставите коментар

Scroll to Top