ПОСТ ЕКСПРЕС

Подели

 

Јутрос у 8.33 добијам СМС поруку из Поште да ми је пристигла пошиљка. Протетичар ми је послао суспензор, који је најзад стигао из “Ото Бока“ (каишеви који се периодично мењају на протези). Одлично, помислим ја, таман да за славу која је за пар дана пробам да мало утегнем протезу, пошто ће по обичају бити напорно дочекати и услужити све госте. Порука изгледа овако и ту имате од речи до речи шта пише.

post_ekspres2

Тог тренутка налазим се на паркингу и крећем да обавим неке послове јер је поп заказао да свети водицу за славу од 10-11ч. Називам број из поруке како бих сазнао КАДА ЋЕ КУРИР ДОЋИ, да се случајно не мимоиђемо, али се на тај број нико не јавља. Ни тада, нити других неколико пута колико сам га звао до 10.15 када сам се вратио у стан.   Међутим, на поду, односно на прагу испред улазних врата затичем следећи Извештај о приспећу пошиљке где је наведено ДА ЈЕ ДОСТАВА ПОКУШАНА У 8.00.

post_ekspres

Одмах називам фиксни број из поруке, јер тај једини имам, на који се поново нико не јавља, и тако у недоглед. Опет покушавам од 13.15 до 13.35 али је сада број нон-стоп заузет. У 13.37 позивам кориснички сервис “Пост експреса“ на 011/3607607 и улажем рекламацију на понашање курира, јер већ неколико пута не достављају пошиљку “на руке“ већ само остављају обавештења.
– Да ли сте у наведено време били на адреси?- пита оператер.
– У које наведено време?
– Па то време наведено у извештају.
– Госпођо, у извештају пише да је достава покушана у 8, а ја сам стан напустио око 9.
– А да ли сте добили обавештење?
– Да, добио сам обавештење у 8.33 и одмах назвао број у поруци како бих видео КАДА ЋЕ КУРИР ДОЋИ, АЛИ СЕ НИКО НИЈЕ ЈАВЉАО.
– Жао ми је, требали сте бити кући.
– Када, госпођо, кључно питање је КАДА???
– Па курири обично крећу око 8 и разносе до 12.
– Ви хоћете да кажете да ја све то време треба да чекам?
– Не знам какав им је распоред и када отприлике стижу код вас….
– Госпођо, ја станујем двеста метара од поште, пре се код мене стигне него што се испише порука.
– Шта да вам кажем…Ипак сте требали бити кући.
– Не могу бити читав дан у стану и очекивати испоруку. Зашто се онда оставља број на пошиљци ако не да би курир назвао и рекао када ће доћи?
– Тај број служи ако курир не може да нађе адресу. (????)
– Госпођо, друге брзе поште назову да се договоре око испоруке, само “Пост експрес“ не. Зашто побогу? (Имам искуства и са АКС-ом и са БЕКС-ом)
И онда следи још један победнички одговор који је на овим просторима изговор за свакакве врсте дебилизма:
– ТАКВА ЈЕ ПОЛИТКА ФИРМЕ. Заиста не знам како да вам помогнем.
– Можете ли да назовете вашег представника, јер читаво пре подне не могу да га добијем на телефон, и замолите га да достави пошиљку сада, незгодно ми је да идем у пошту по оваквом времену пошто је паркинг место за инвалиде сувише удаљено?
– У реду, дајте ми број пошиљке.
Диктирам број са извештаја и захваљујем се.

После 15 минута, у 13.52, јер вероватно ни она раније није могла да добије везу, назива ме да ми каже да је већ крај радног времена јер суботом раде до 2 и да не може ништа да уради.
– Могу ли да пошиљку доставе у понедељак?- питам ја из чисто практичних разлога, иако у понедељак немам толико времена због обавеза око славе, мислећи да као и остале брзе поште испоруку покушавају два или три пута ако не нађу власника.
– Могу назвати поново и рећи им, али је поновна достава кошта 70 динара.
– ….Реците ми да се шалите?
– Не, господине, поновна достава се одувек наплаћује.
– Заиста треба да вас је срамота што на такав начин послујете.
– У реду. Ту-ту, ту-ту….

На сајту “Пост експреса“ на страници ,,О нама“ пише: “Kuriri Post express-a u najkraćim rokovima preuzimaju i uručuju pošiljke na adresi i u vreme koje odgovara korisniku, a pošiljke se prate barcode tehnologijom. Brigu o korisnicima vodi Call centar Post express-a koji im omogućava da brzo i jednostavno dobiju svaku informaciju koja im je neophodna.“ (копирано са сајта, оп.аут.)   “У време које одговара кориснику“? Како знају које је то време када не контактирају корисника? Имају одељење које баца пасуљ? Рекао им Милан Тарот? Какве то уопште везе има са брзом поштом ако само иду и остављају обавештења, што није само моје искуство? Зар није логичније назвати корисника и доставити пошиљку по договору, него трошити гориво и оставити обавештење па да прималац пошиљке поново по истом путу троши гориво да дође по њу у пошту? Неко ће рећи ,,И на аутобусу пише Ласта, па не лети“, и био би у праву: то је брза пошта у земљи Сврбији.

НАПОМЕНА: Пошиљка је ипак после силног звања достављена 20.1.2014., на дан славе. Бесплатно.


Подели

Оставите коментар

Scroll to Top