ОБАВЕШТЕЊЕ

Подели

Пре неких месец, месец и по дана добио сам коверат са следећим документом:

jkp

Не мало сам био изненађен чињеницом да једно ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ доставља обичном поштанском пошиљком ОБАВЕШТЕЊЕ којим кориснике обавештава да је подигло цене услуга и то за преко 62% колико испада за стан од 42 квадрата. Замислите: ОБАВЕШТЕЊЕ! Обавештење је само по себи необавезан законски акт јер у себи нема основне ставке обавезне по Закону о управном поступку, тако да грађани ни на који начин нису ни обавезни да га се придржавају. Међутим, видевши да се на новембарском рачуну појавила нова ставка “Удепоновање комуналног отпада“ решио сам да им на њихово ОБАВЕШТЕЊЕ доставим своје ОБАВЕШТЕЊЕ следећег садржаја:

Поводом повећања цене
услуга, обавештење, доставља.-                                                                                   ЈКП “Стари град“
                                                                                                                                                    Шабац
Поштовани,
пре месец и нешто дана доставили сте ми ваше ОБАВЕШТЕЊЕ о повећању цене услуга од 2,35 динара без ПДВ-а по метру квадратном стамбене површине наводећи као разлог формирање потпуно нове организације рада предузећа услед превоза комуналног отпада на новоформирану Регионалну депонију у Јарку.
Ваше трагикомично обавештење је као необавезан законски акт само још један од примера тоталне неспособности кадрова у Јавним предузећима, јер сте према Закону о јавним предузећима били дужни прво да добијете сагласност од органа локалне самоуправе за промену организације рада, након чега сте у складу са обављањем делатности од општег интереса били дужни да донесете ОДЛУКУ о промени цена услуга, ако је до ње уопште требало да дође.
Пошто нисте испоштовали законску процедуру, одосно нисте донели никакву ОДЛУКУ из које би се видело ко је и на основу чега ту одлуку о повећању донео, самим тим је ваше повећање цене услуга незаконито, другачије речено чиста пљачка под плаштом заштите животне средине, због чега вам достављам ОБАВЕШТЕЊЕ да тај износ нећу плаћати и молим вас да га убудуће избришете са редовног месечног рачуна.
Обавештење сам малопре послао поштом са повратницом пошто сајт ЈКП “Стари град Шабац“ не ради па нисам могао електронским путем. О исходу ћете бити накнадно обавештени. Има оних који се не боре и који плаћају ма колико их пљачкали, а има нас и оних других.

Подели

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to Top