Лукоил

Подели

 

Пре пар година, негде на путешествију (да ли беше у Врбасу?), свратим на ,,Лукоил“ пумпу да сипам плин. Да ли је девојка била лепа, да ли је сложила причу више се и не сећам, углавном ми отвори картицу лојалности. Каже има неких попуста, добро је, не кошта ништа, убацим пар двосмислених коментара, поберем осмех, ставим картицу у кола и одем. Од тада сам на шабачкој ,,Лукоил“ пумпи на Думачи сипао плин неколико пута и сваки пут сам заборавио картицу у колима. Практично је никада нисам користио.

Од када сам отворио ту картицу периодично су почеле да ми долазе рекламе преко СМС порука. Пошто у кругу од пар стотина метара где живим имам три пумпе на којима најчешће точим гориво, од којих ниједна није ,,Лукоил“, решим да се одјавим са сервиса за пријем реклама. Чак сам им преко њиховог сајта послао захтев да ме скину са листе. Никакав одговор нисам добио. На сликама испод имате колико пута сам покушао да се одјавим.

 

Најгоре је што су, и када бих добио поруку да сам се успешно одјавио, рекламе би и даље стизале. Ова последња порука је убедљиво најбоља, да чак нисам ни пријављен на сервис.

Онда се прошле недеље на Фејсбуку појавила њихова страница, на којој сам их питао на који начин да се одјавим са сервиса. Њихов одговор видите.

Послао сам поруку на дату електронску адресу, у којој сам их поштено нагрдио, мислећи да од тога неће бити ништа, као што је то био случај са осталим фирмама (рецимо ,,Родом“, односно ,,Меркатором“). И заиста, никакав одговор на мејл нисам добио, међутим…

У уторак пре подне звони телефон, непознат број, јавим се у нади да зову због огласа које имам на ,,Купујем продајем“, кад оно жена из ,,Лукоила“. Извињава се у име фирме, каже фино и културно да је проблем до оператера, проследили су мој мејл и ,,Телекому“ и ,,Теленору“ и ВИП-у“, са којима имају склопљене уговоре, пита да ли може због претрпљене непријатности да ми пошаље неки поклон…Рекла је шта ће да ми пошаље, али ја сам тилтов’о. Слушао сам глас из слушалице, а мислио сам да ме неко зајебава. Чуј: страна фирма се јавила  да се извини и још као неки поклон…? Па овде трговци гледају како да ти одеру кожу с леђа, уче запослене преварама типа ,,блек фрајдеја“, ,,халовин“ и ,,валентиново“ попуста, када цене подигну 100%, а онда их спусте за 20, 30, 40, да би се глупи народ тада тукао око цене веће него осталим данима, какве непријатности онда због реклама? Ко се извињава за рекламе које стижу преко Вибера, на које не можеш ни да одговориш, а камоли да се одјавиш са листе? Још увек мислећи да ме неко зајебава рекох ,,Добро, добро, пошаљите на Думачу…“

Данас ишао на ту страну и пролазећи поред пумпе, свратим баш да видим да ли су нешто послали. Радница нема појма, помислим да су ме стварно зајебавали, зове шефа, излази један од познаника из мото-света, позове ваљда ту која ме је звала и после краћег неспоразума, јер је мислио да је то што је дошло поводом наградне игре…Слика све говори. У поклону је мултиалатка са батерлампом, марамице за инструмент-таблу, освеживач и торба.

Ипак постоје фирме које се боре за муштерије, а не као велетрговине (,,мегамаркети“) које вас варају на сваком кораку. Нашао сам у касети кола и картицу лојалности. Мислим да ћу је од сада много чешће користити.

 

 


Подели

Оставите коментар

Scroll to Top