КОМПЕТЕНЦИЈА

Подели

Градоначелник Шапца Необојша Зеленовић је у емисији “Полигон“ од петка 25.12.2015. изјавио да се “НЕКО почео бавити анализом саобраћаја из ТОТАЛНО НЕКОМПЕТЕНТЕНЕ ТАЧКЕ ГЛЕДИШТА“. Не знам да ли је конкретно мислио на мене, али пошто се у последње време јесам бавио анализом саобраћаја у граду ред је да одговорим.

 Из своје биографије, онако “на прву“, могу да наведем следеће:
– ЈЕДИНИ сам који је у историји војног школаства након треће године средње школе примљен на  Војнотехничку академију у Загребу и ту елитну школску установу завршио у време СФРЈ када је за једно место конкурисало по неколико стотина кандидата.
– Са навршене 22 године најмлађи сам официр произведен у чин поручника и звање дипломираног саобраћајног инжењера.
– Као официр саобраћајне службе био сам командир наставног вода у цетру за обуку возача, командир инструкторског вода, командир чете у наставном центру, командир чете саобраћајне војне полиције и десет година начелнк саобраћајне службе у гарнизону Шабац.
– ЈЕДИНИ сам саобраћајни официр који је у специјалним јединицама за време рата био два пута рањаван. (Небитно за струку, али битно за причу, имају подаци)
– Имам све возачке категорије и возио сам сва возила од мотоцикла до ФАП-а 2026, као и специјална возила.
– Као начелник саобраћајне службе у гарнизону имао сам највећи проценат остварења уговора за долазак на посао и одлазак са посла у ВЈ.
– Јединице којима сам командовао су увек добијале врло добре и одличне оцене, а ја сам у служби више пута похваљиван и награђиван.
– Једини сам официр саобраћајне службе који је ИКАДА страном држављанину наплатио одштету нанету у саобраћајној незгоди војном возилу јер војска ни дан данас нема осигурање.
– Решење која сам примењивао касније су примењена и у већини других јединица.
– Био сам стручни сарадник суда у случајевима саобараћајних незгода са војним моторним возилима на територији гарнизона Шабац. Ниједан суд није оспорио моја вештачења нити их враћао на дораду.
– Као члан Савета за безбедност саобраћаја општине Шабац пре скоро двадесет година сам предлагао израду плана у који би ушли кружни ток код железничке станице, кружни ток испред Дома ЈНА (али више према тржници) и изградња потходника за пешаке од тржнице према Тргу којима би се избегла ситуација у којој се налазимо сада. Колико знам такав план на нивоу града никада није урађен.
– Члан сам једног од највећих мото-клубова у Србији и учествовао сам у скоро свим акцијама покретаним за већу безбедност мотоциклиста у саобраћају, тако да врло добро знам шта је рањива категорија учесника.
Толико о некомпетенцији.
Пошто сам у превремену пензију отишао 2003.године у чину мајора поставља се питање зашто онда трошим своје време и живце бавећи се анализом саобраћаја у граду када од тога немам никакве користи, односно за то нисам ни плаћен, а нисам ни члан неке политичке странке (ако успем да задржим зрнце здравог разума никада нећу ни бити) и да од тога имам неке бенефиције?
Па управо зато што се од толике компетенције оних који руководе саобраћајем једва пролази кроз град.


Подели

Оставите коментар

Scroll to Top