ГРОМ

Подели

Кренем ти ја у петак раном зором за Београд ради промене лежишта на протези. Магла као тесто, шта ћу, куд’ ћу кад је заказано, одлучим да идем преко Срема а не аутопутем. Па кад већ возим полако да по обичају пустим радио. Од оних шест меморисаних станица на четири се стално понављала иста реч: “ГРОМ“ (две су из РС па нису “добацивале“). Слушао сам извештаје из минута у минут где су све на територији Србије наше снаге безбедности упадале и колико је људи похапшено због умешаности у послове са дрогом. Не могу рећи да ми није било драго. Срамота је постала велика, дрогу почели и преко интернета да продају, достава на кућну адресу. Може и на почек, солидарисали се дилери са народом, знају да је криза. Како се број претресених локација и ухапшених повећавао тако се некако и магла дизала, па сунце поче да нас обасјава. Тих сат времена до Београда сам “онлајн“ био у Великом брату са нашим специјалцима дрхтећи к’о некад када су Прле и Тихи (и онај мали, како оно беше) ишли на задатак. Србија је рекла историјско НЕ дрози!

Када сам завршио пробе и најзад кренуо кући већ је прошло 14 часова. Опет преко Срема, опет радио, опет “Гром“. Сада се у коментаре укључио и Први потпредседник Владе (зваћемо га ППВ) Александар Вучић износећи конкретне податке о успешности акције: 909 локација, 261 покренут поступак, 118 задржано у полицији…Ау, помислих, стварно успешно, скидам капу Вучко! Онда ми поред набрајања одузетог оружја и вагица упаде у очи “само“ 18 килограма наркотика, и то “више хероина него марихуане“. Чек, чек…Нешто ми ту баш и није јасно: неколико хиљада полицајаца и специјалаца претресе преко 900 локација и нађе бедних 18 килограма дроге у добро испланираној акцији? Ако се узме у обзир да су ваљда 5кг хероина нашли само у једном стану у Новом Саду, шта је то онда нађено на осталих 900 локација? Травица за личну употребу, за коју све више медицинских стручњака тврди да треба да буде легализована? А где је кокаин, “господска дрога“, којом се беле носеви на естради? По вестима које се скоро свакодневно објављују у медијима више би нашли само претресом средњих школа и сплавова у Београду. Не бих стварно да омаловажавам то што је учињено, сваки успех у борби против дроге треба поздравити, али “највећа акција у задњих 25 година“, како рече ППВ, није ништа друго него бацање прашине народу у очи. Претенциозно речено? Хајде да видимо.

Пут дроге познат као Балканска рута (Balcan route) према аналитичарима ФБИ и ДЕА почиње у Авганистану, па иде преко Ирана, Турске и Бугарске долази у Србију, одакле прелази у Босну из које се од уласка Хрватске у ЕУ дистрибуира директно у Западну Европу.  Да не бих беспотребно улазио у преношење информација које сами можете наћи на интернету задржаћу се на нашој лепој Србији. И ту је одавно познат највећи дистрибутивни и центар на тој Рути, који се зове Велики Трновац. Због свог географског положаја који се налази у близини граница са Бугарском, Македонијом, Албанијом и са административном границом са Косовом у свим мапама за дистрибуцију дроге у Европи је уцртан као највећи магацин, одакле се у Европу слива 70% целокупне потрошње наркотика. Према подацима који се могу наћи на интеренту годишње се у Великом Трновцу ускладишти, преради, препакује и прокријумчари преко 100 тона дроге, што би значило да се на лагеру у сваком тренутку за испоруку могу наћи око две тоне дроге. И то сви знају, те извештаје имају све полиције света, али европске полиције наводно не могу да делују на територији Србије, а српска полиција не може да делује…Е, па ту сад и лежи проблем.

Легенда каже да су српске снаге безбедности ономад (тако каже легенда, не знам тачно кад, али давно, како је то и иначе у легендама) опколиле Велики Трновац са намером да прекину Балканску руту дроге и униште највеће складиште дроге у Европи. Међутим, уместо команде за упад појавио се Ћоки, који за себе каже да није Ћоки, и са обезбеђењем отишао у село. После неког времена се вратио и отказао читаву акцију. Да ли је и колико био тежи по повратку из села и по ком основу је отказао акцију легенда не казује. Али све касније акције српске полиције да се албанским нарко-дилерима стане на пут међународна заједница је карактерисала као атак на људска права Албанаца на том подручју. Симптоматично, зар не?

Према расположивим подацима у Великом Трновцу се дистрибуцијом дроге бави неколико фамилија од којих су најпознатије Османи и Кељменди са преко 6 000 чланова, док прилазе селу чува око 15 000 наоружаних стражара (подаци из 2006., сада можда и више). Осим дистрибуције дроге Велики Трновац је црвеним словима обележен и као један од главних центара за трговину људима. Одатле се још јавно регрутују војници за борбе у Сирији и другим исламским земљама, а погинули се сахрањују уз највеће почасти. Значи на територији Србије постоји паравојна формација од преко 20 000 наоружаних људи којој држава не може ништа, такорећи држава у држави! И то је симптоматично, такође.

Све то је у својим извештајима одавно помињао и Марко Ницовић, који се издавао за шефа београдске полиције а у ствари је био шеф једне од Управа, садашњи адвокат (ма није могуће!), човек који је све путеве дроге знао у прсте и о томе јавно причао словећи за “великог познаваоца“. Против истог је покренута тајна истрага у Србији и Црној Гори о његовој умешаности у трговину дрогом која је нагло прекинута (Црногорац у Београду да ради са дрогом, ма ниђе везе), прича се, по директном налогу Рада Марковића, тадашњег шефа ДБ-а који је сада у затвору. Да ли је Марко Ницовић који је завршио курс у Америци под патронатом ФБИ, односно ДЕА, баш у вези шверца наркотика , уместо великог познаваоца и борца против трговине дрогом био нечија марионета и параван који је пажњу полиције скретао на другу страну време ће показати, надам се, и неверном Томи. Неки извештаји иду толико далеко да говоре о томе како је баш Марко Ницовић тај КУМ преко којег иде Балкански пут дроге, што се лако може проверити увидом у имовинско стање пре и након завршетка курса у Америци. У коментарима чланака га пљују и колеге полицајци, и безбедњаци, и каратисти као председника Карате асоцијације Београда (коју  кажу да је опљачкао). Али, ако се узме у обзир да се сам Марко Ницовић приликом гостовања на телевизијама хвалио како је члан Малтешких витезова, тајног друштва Римокатоличке цркве (Ватикана) онда ништа није немогуће. И немојте ми  рећи да вам се и овај масонско-илуминатски тип не чини симптоматичним?

Ето због тога је “највећа акција против организованог криминала у последњих 25 година“ обично замазивање очију јавности. Господо, у базену са ајкулама сте успели да закачите гргеча, ништа друго, чак вам је и онај Ајкула из Ниша после толико година “праћења“ побегао непосредно пре хапшења (као и Кељменди СИПИ у Сарајеву), а од неких петнаестак дилера из Лазаревца за које су вам грађани доставили податке ухапсили сте три. А све су то само гргечи јер праве ајкуле не дирате, што може потврдити сваки мало бољи полицијски инспектор који се бави том тематиком. Вероватно велики играчи перу косу шампоном од коприве па им “Гром“ није могао ништа. Кладим се да ћемо делу ухапшених још морати да плаћамо за душевну бол претрпљену приликом хапшења јер ће сигурно бити ослобођени због недостатка доказа. Шта, вагица за прецизно мерење је доказ? Ма хајте молим вас, дечко је само покушавао да се бави кулинарством па је хтео да тачно испоштује рецепте са интернета, У МИЛИГРАМ.

То је та симптоматичност у медицинском смислу, односно лечење последица, а не узрока болести, иза којих стоји део Интерпола под контролом најјачих светских тајних служби, које су опет у највећем делу под утицајем Ватикана, јер се од пара од наркотика финансира свашта на државним нивоима. Ако Србија хоће да покаже да је правна држава и да има снагу нека то покажу на Великом Трновцу и нека смени корумпиране политичаре и генерале у полицији којима руководе албански шефови нарко-картела са којима се “случајно“ срећу по аутопуту или по монденским местима док се ови безбрижно крећу Србијом. Зато нас немојте силовати у главу и говорити нам како је то за наше добро, јер ми убоги не разумемо како свет функционише. Немојте пишати по нама тврдњама да бивши Министар полиције, а садашњи Премијер, не зна шта је и где је Велики Трновац, ко су Банана, Османи или Кељменди. Имајте бар толико обзира да нас не понижавате “највећом акцијом у задњих 25 година“, јер “познати бизнисмени“ са интерполових црвених потерница за време једног заједничког ручка са Премијером или Директором полиције (којег не смете да смените) издистрибуирају више дроге него што полиција одузме за годину дана.

Зато нас ман’те са тим Громом који не одјекне ни као кинеска петарда…


Подели

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to Top