Фалсификат образовања

Подели

Пре неких туце година возио сам девојку, која је са својих 300 месеци одлучила да након хаварије на редовном факсу најзад уради нешто са својим животом и ванредно упише маркетинг на ,,Мегатренду“. Чекао сам је на паркингу у колима, када је донела књиге за прву годину (од, чини ми се, две) и вратила се да заврши папирологију. Док је нешто свирало са ,,двестадвојке“ разгледао сам то што је донела, како бих прекратио време. Од оних 7-8-9 ,,књига“ само се једна заиста могла назвати књигом, која је имала тврде корице и више од 100 страна (да ли нека теорија маркетинга или основе маркетинга, не могу да се сетим). Оно остало је било тање од писаних романа и подсетило ме на брошурице које су се некада делиле по здравственим установама у вези заразних болести. Све заједно је било тање од математике коју смо имали на Војнотехничкој академији у првој години! Када се вратила рекао сам јој да бих за сутра пријавио пет испита, јер су књижице А5 формата биле тање од сваког семинарског рада који сам на академији урадио, а они су се радили у А4 формату. Завитлавао сам је да када ме не би ту ноћ ометала можда бих пријавио све.

Зашто сам вам ово испричао? Зато што сам тада видео да је тај приватни факултет смејурија. Нисам имао претходног искуства са неким ко је ишао на било који приватни факултет, осим што ме је ваљда 2003. звао неки лик са правног факултета из Крагујевца, издвојено одељење у Шапцу. Не сећам се како је дошао до мог броја, али сам видео да је био обавештен да сам завршио техничку академију и нудио ми је да за 5000 евра додам разлику испита и добијем диплому у року од две године (једино су полазници Војнотехничке академије из Загреба осим чина добијали и звање инжењера одређеног смера признатог у цивилству). Рекао ми је да само код двојице предавача морам бити присутан, а да се на испите само код те двојице излази чисто форме ради, док ће остале оцене бити уписане у индекс, те да наведену суму могу платити у две рате. Супруга ме је наговарала да то урадим, прво јер смо имали нешто уштеђевине (већ сам почео да се поред официрског посла бавим клима уређајима), друго јер сам као Начелник саобраћајне службе у Гарнизону Шабац стално писао тужбе, жалбе и остале правне акте због крађа горива и саобраћајки са војним возилима, тако да сам са законима и правном терминологијом већ упознат, и треће што је адреса где су се та предавања одржавала била педесетак метара од наше зграде. Међутим, након бомбардовања и увођења демократије почела је издаја војске, инжињеријска бригада у којој сам био је морала по неком споразуму да се врати у Обреновац, одакле је и дошла, ја сам прекомандован у пешадијску бригаду која се гасила, где сам остао без формацијског места, посао са климама се полако ширио, тако да сам у свој гунгули једноставно заборавио на ту понуду, све док ме неколико година касније афера ,,Индекс“ није подсетила како сам лагано могао бити адвокат. Они који су ми блиски знају да због те пропуштене шансе свакодневно са собом играм хркљуш (до мене, до мене), јер ни осам година након тешке саобраћајне незгоде у којој сам остао инвалид, без учешћа моје кривице, парнични поступак за накнаду штете није завршен, тако да ће огромни судски трошкови који су могли отићи мени отићи мом правном заступнику. Да не дужим, то ће бити тема неке друге приче.

А шта је тема ове приче? Тема ове приче је образовање, односно његово константно урушавање од окупације земље 2000.године или, политички коректно, ,,демократских промена“. Постављање партијских медиокритета и пијаних идиота на места министра просвете довели су до разних афера, чије би набрајање овај чланак одвело у књигу. Управо то партијско запошљавање неспособних чланова и давање акредитација приватним факултетима, без икакве контроле њиховог рада, довели су до поремећаја моралних и других вредности у друштву. Сетите се само Жарка Обрадовића, који је после катастрофалних резултата на ПИСА тесту, где смо од 65 земаља били 43, променио правилник о оцењивању у основним школама тако да једна двојка на крају школске године може да поништи све јединице из претходна два полугодишта. Просветари су штрајковали, а Жаре је све то објашњавао недостатком новца, а не идиотском стратегијом о образовању. Онда су ,,процурили“ тестови из математике, па је погрешно протумачена инкулузија, па су почели да се појављују снимци где ученици малтретирају наставнике и професоре, па је онда онај пијани Јовановић због три учитељице које нису могле да стигну на све славе променио смене у шабачким школама после 50 година (о чему сам писао овде)…Опет се запетљах у набрајања којима нема краја. Кога интересује подробније објашњена пропаст образовања има одличних текстова на блогу ЕТФовац. ,,Право образовање значи подстицање способности да се буде заинтересован за нешто“ (Сумио Лијима), а колико је Министарство просвете, науке и технолошког развоја било заинтересовано за образовање можда најбоље показује табла на њиховом улазу.

Наравно да су све афере у образовању изазвале пад мотива код младих да уче школу, јер су свакодневно могли да се увере да се то не исплати. Оптужени у афери ,,Индекс“ од 2007. до 2019. нису осуђени, у међувремену је делу оптужених застарео поступак, а мера забране обављања професије је изгубила смисао, пошто је већина пре изрицања пресуде отишла у пензију. Значи ако се и починиоци у откривеним аферама не могу санкционисати у нормалном временском року, како би казна уопште имала сврху, зашто би се онда неко залагао за што бољи успех у школи када једноставно може да купи диплому? А када су то видели власници приватних факултета онда их је кренуло, у чему је, наравно, предњачио ,,Мегатренд“, што је у изјави лепо објаснио његов власник и ректор, ,,проф. др“ Мића Јовановић, који је доктор као и они што су на његовом универзитету докторирали, што можете погледати на следећем линку: https://drive.google.com/open?id=1oFdYBT_0f_-rvXFmulm0xZtREbruNEE1

Део наведених са снимка је само променио партијске књижице, тако да је све то од Гаше Кнежевића па до овог болида Шарчевића, који обећева холограмске наставнике док неке школе немају ни мокри чвор, довело до одласка студената са државних факултета из земље, који се као ,,готови производи“ без партијске књижице нису могли запослити у струци, док су овде остале дипломџије са приватних факултета, које са партијском књижицом у џепу добрим делом нису ни полупроизвод. Тако изазвана ланчана реакција довела је до тога да је број доктора наука у Србији за 10 година (2007.-2016.) порастао за невероватних 880%! (О томе више имате овде)

Нама су на завршетку академије говорили да постдипломске студије могу да упишу они са просеком преко 8.00 и да за магистарски рад треба најмање 25%, а за докторски најмање 50% НОВИХ САЗНАЊА у вези теме рада, а да не помињем да пре постдипломских студија морају прво бити објављени научни радови у вези теме која се истражује. Да је тај услов поштован само за ових неколико хиљада доктора наука од 2007.-2016. Срби би одавно летовали по другим сазвежђима. И уместо да афера ,,Докторати“ буде афера над аферама, након које је морала да падне Влада, све се развлачило годинама, да би на крају био поништен само докторат Синише Малог, случајно Министра финансија умешаног у неколико афера, док су за докторат Небојше Стефановића, Министра унутрашњих послова, две комисије, једна са ,,Мегатренда“ и једна са државних факултета, оцениле да нема основа за покретање поступка за поништавање дипломе. Па само то што је власник универзитета на ком је докторат брањен лажни доктор наука би у нормалним земљама било довољно за поништавање, а камоли и чињеница да је уместо испред петочлане комисије, у којој су и два странца, Стефановић ,,бранио“ докторат само испред Миће ,,Мегатренда“ и ментора Мијата Дамјановића, док верзија доктората за странце на енглеском језику није ни постојала. Осим тога, новинар Лазар Човс је на Твитеру анализирао основне студије Небојше Стефановића, оне које је ваљда слушао у ,,Сава центру“, које су такође у најмању руку сумњиве (читај: фалсификат), што може, ко има Фејсбук профил, погледати овде.

Осим наведених, у афери ,,Докторати“ помињани су и фалсификовани докторати Јоргованке Табаковић, Гувернера Народне банке Србије, као и Александра Шапића, Председника општине Нови Београд, коме је прва комисија која је оцењивала докторски рад одлучила да прекине рад, упркос прелиминарним извештајима који су указивали на масовне плагијате, а друга никада није формирана. На све то треба додати да је Министар одбране био Братислав Гашић-Бата Сантос, керамичар за кога ни медији нису успели да установе у коју је школу ишао (због чега су га ваљда и поставили за шефа БИА-е), да би га на том месту наследио Зоран Ђорђевић, страначки возач Јоргованке Табаковић (сада Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања), док је сада Министар одбране Александар Вулин, човек који је био неспособан за служење војног рока (уписао ванредно и успешно завршио за 15 дана).

Ако вам се још увек не пале лампице следи списак функционера и оних на руководећим позицијама који су завршили приватне факултете, скинут са Твитер профила Проф. др Одливени мозак:

  1. Небојша Стефановић-Мегатренд
  2. Александар Антић-Мегатренд
  3. Зоран Ђорђевић-Мегатренд
  4. Мира Петровић-директорка Поште-Мегатренд висока школа
  5. др Маријана Дукић-Мијатовић-саветница градоначелника НС и заменица председника Националног савета за високо образовање-Привредна академија у НС.
  6. Милош Поповић-шеф кабинета премијерке-Беградска банкарска академија
  7. Александра Поповић-сестра шефа кабинета премијерке-Министрство спољних послова-Сингидунум
  8. Нина Кубуровић-Канцеларија за КИМ-Мегатренд
  9. Ненад Радић-шеф кабинета министра просвете-Меагтренд
  10. др Небојша Шурлан-директор Грађевинске дирекције Србије-Унион
  11. Стефан Кркобабић-директор ЈП „Стара планина“-Мегатренд
  12. др Миле Деспотовић шеф студијског програма у Високој мединској школи струковних студија у Ћурприји-Сингидунум
  13. Марко Чадеж-председник Првредне коморе-завршио Акедемију у Немачкој, која је регистрована као удружење грађана
  14. Јоргованка Табаковић-гувернерка-Едуцонс у Сремској Каменици
  15. Бојан Стевић-државне секретар у Министрству за државну управу и локалну самоуправу-Унион
  16. Драган Стевановић-државни секретар у Министарству привреде-Унион
  17. Бранимир Стојановић-државни секретар у Министарву привреде- Факултет за трговину и банкарство „Јанићије и Даница Карић“ у Нишу
  18. Дејан Шијак-директор Поште у Новом Саду-Унион
  19. Игор Бећирић-Пи-аР менаџер Министарства омладине и спорта-Мегатренд
  20. Данијела Ракић- Пи-аР менаџер Комбак Арене-Мегатренд
  21. Андреа Радуловић-заменик председника Скупштине града Београда-Мегатренд
  22. Марина Видојевић-руководилац Центра за сместај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, Стари град-Мегатренд
  23. Виолета Филип-помоћница председника Градске општине Звездара-Мегатренд
  24. Ђорђе Антић -Канцеларија за локални ек. развој и пројекте Гр. Ниша-Сингидунум
  25. Адриана Анастасов – предсдница Скупштина Градске општине Палилула у Нишу-Сингидунум
  26. проф. др Владимир Џамић-државни секретар у Министаству за заштиту животне средине-Сингидунум
  27. проф. др Зоран Арацки-ванр. проф. на државном Филоз. факултету у Нишу-докториаро на Мегатренду.
  28. др Александар Шапић-председник општине Нови Беогард-Унион
  29. Ирена Вујовић-председница општине Савски венац-Мегатренд
  30. Милена Поповић-Влада РС-докторанткиња на Мегатренду
  31. Срђан Кружевић-заменик градоначелника Новог Сада-Привредна академија у НС
  32. Иван Силер- Привредна академија у НС
  33. Александар Јовичић-председник општине Палилула-Мегатренд
  34. Озрен Узелац-асистент на државном Еконсомком у НС-докторирао на приватном правном у НС
  35. проф. др Вера Зеленовић-ванредни професор на Економском у НС-БК Универзитет
  36. Љиљана Димитријевић-чланица Савета Државне ревизорске институције-Мегатренд
  37. Гордана Камиџорац Лукач- в.д. директора Националне корпорација за осигурање депозита-Мегатренд
  38. Братимир Васиљевић-посланик СНС-Унион
  39. проф. др Зоран Павловић-покрајиснки омбудсман-докторирао на приватном правном у НС
  40. Ивица Тончев-државни секретар Министарства спољних послова-Мегатренд
  41. др Томо Одаловић-помоћник председник за наставу Академије пос. стр. студија-приватни правни у НС
  42. др Драган Јеринић-члан Савета Академије посл. стр. студија-приватни правни у НС
  43. др Јелена Дамњановић-директорица Високе пословне школе струковних студија у НС-Мегатренд
  44. Марко Ђурић-директор Канцеларије за КИМ –дипломирао на приватном правном у НС
  45. др Миодраг Паспаљ-директор Академије пословних струковних студија у Београду (бивше Београдске пословне школе)- Алфа Универзитет, Факултет за трговину и банкарство ,,Јанићије и Даница Карић“

Порука: Упиште приватни факултет и постаните директор, државни секретар, професор, саветник, итд.“

Чак се и за Премијера Србије, Ану Брнабић, једини жену у Србији која је ћале, прича да је у Мичигену завршила факултет сличан ,,Мегатренду“, што се може наслутити по томе што пред ТВ камерама не зна ни да прича (,,желим да пожелим…“, ,,треба да разумем како да разумем…“, итд.), због чега је и зову фикус.

Ако се све узме у обзир, да ли схватате да државом и њеним ресурсима руководи ОРГАНИЗОВАНО ЗЛОЧИНАЧКО УДРУЖЕЊЕ, којој и није циљ да народ буде образован, јер је са необразованим људима много лакше манипулисати?

Да ли схватате да је то злочиначко удружење постављено од стране окупационог управника и да му није циљ просперитет, већ пљачка и уништење српског народа, због чега никакви избори то неће променити? Можда ће се променити лица на власти, али окупациони управник никада неће дозволити да се реформе у образовању заиста проведу, прво јер је много пара уложио у ,,увођење демократије“, а друго јер је ,,образовање златни кључ слободе“ (Џорџ Вашингтон Карвер). Управо зато нам је САНУ-анус, управо зато нам тржиште уџбеника држе странци; управо зато нам на катедрама историје седе аутошовинисти који врше промену свести код младих и одстрањују историчаре који одбијају да децу уче ,,хашкој историји“ (рецимо ,,случај Ковић“), управо зато нам стране агентуре у облику невладиних организација иду по градовима и држе трибине у којима објашњавају како су Срби криви за све ратове на овим просторима, а и шире, због чега је бомбардовање 1999. било за наше добро и како је осиромашени уранијум у ствари здрав, управо зато се по градовима Србије отвара ,,Амерички кутак“, ,,супер место за дружење у центру града, где интернет, књиге, филмови и други бесплатни програми…у којима можете разговарати са америчким дипломатама…чекају на вас“ и где можете сазнати све о Америци, осим зашто је Америка највећи светски терориста, управо зато нас свакодневно бомбардују ,,ријалити“ програмима, геј-серијама, ,,трансџендерима“, правима детета да само бира пол и осталим ,,западним вредностима“, управо зато ,,српска“ полиција хапси Србе који држе слике својих убијених и несталих на Косову, док се ,,кучке у црном“ ваљају по улици и вичу ,,ђенооосајд“, управо зато се страним инвеститорима дају субвенције од 5-10 000 евра по раднику, који онда ради за 200 евра, управо зато нам у Генералштабу седе официри окупаторске војске…

И управо зато су приче о реформи образовања, техно-парковима и холограмским наставницима обично залуђивање, као што су то биле и оне пре њих, и оне пре ових, и оне пре пре…Као што су то биле и приче о реформи правосуђа, које су пред изборе сви обећавали и које ниједна власт није извршила (ако се не рачуна нагоре), јер би онда сви који су последњих 20 година били у власти морали бити у затвору због велеиздаје земље. И управо зато се ниједна озбиљна реформа основних стубова државе (економије, образовања, правосуђа, здравства и одбране, тј. војске и полиције), која би ишла у циљу снажења државе и њене привреде, не може спровести, јер би то значило промену коруптивног система. И управо зато нам у Скупштини Србије седи више од 200 говнара, који су врло добро плаћени од народних пара да не изгласају ништа што би Србима и Србији ишло у прилог. И управо зато се тако дубоко укорењен систем не може се променити никаквим изборима, већ једино револуцијом, како је и уведен.

И тек тада, када на челу државе буде Србин, а не улизичка марионета окупационог управника, тек тад ће моћи да се изврши ревизија издатих диплома, уговора са ,,страним инвеститорима“ и НАТО-ом, тек тада ће моћи да се пониште уговори о продаји и ,,издавању на 99 година“ водних, рудних и осталих природних богатстава странцима, чија је продаја по Уставу била забрањена, тек тада ће Србин моћи да сања о слободи. Све остало је смишљено заглупљивање народа.


Подели

Оставите коментар

Scroll to Top