СУНОВРАТ

Подели

 

Моралној посрнулости нашег друштва изгледа нема краја. Када помислимо да смо дотакли дно ми те границе врло успешно померимо.

Поред свих глупих наслова који пролазе у вестима различитих медија у задњих пар недеља је провладавало препуцавање око броја посетилаца концерта Јелене Крекетуше. Неко би рекао да је глупост уопште о томе писати, али мислим да треба повући неке паралеле. Посетилаца на концерту је било 10 000 према извештајима већине медија, што, узевши у обзир да је било више од хиљаду лица у организацији и обезбеђењу, као и да су карте дељене немилице на улици, по сиротиштима и домовима здравља, да су након кашњења концерта од пар сати због “техничких проблема“ улаз и пиво били џаба, показује колики је то био фијаско за естрадну паћеницу и успех за Србију. О музичким укусима не треба расправљати, наравно под условом да се то њено крештање назива музиком, али ми је заиста жао оних стотинак младих који су били у “Ви-Ај-Пи“ боксу, којима је дотична узор. Понадао сам се да су се грађани почели освешћивати после дугог низа година учмалости у тами заблуда. Паћеница је покушала поново да нас врати у ту таму бесплатним концертом идућег дана, али су некако успели да је убеде да се блам од претходног дана неће избрисати још већим бламом те је поновно крештање отказано. Међутим, дотична је с огромном сујетом обрнуто пропорционалној коефицијенту интелигенције успела да натера новинаре неких таблоида да објаве вест у којима се она пореди са Теслом, па када је и ту побрала коментаре подсмеха прибегла ултимативном решењу, сликању свог пластичног тела у купаћем костиму са телефоном који прикрива гротескно лице, рачунајући вероватно да је и негативна реклама ипак реклама. Али, Србија је остала неумољива, њена “револуција“ ће остати само на нивоу идеје, и то лоше.

И онда је нестала манекенка. Која? Нека за коју нико није ни чуо. И шта је сад ту толика вест што је нестао неко анониман? На неком сплаву је направила сцену пред бившим дечком због његове нове девојке, ушла у његов ауто на паркингу (???) и оштетила неколико паркираних аутомобила, затим је бившем послала поруку “Више се нећемо видети, одлазим далеко“, након чега је “нестала у непознатом правцу одакле јој се губи сваки траг“. И није доступна на мобилни уређај. Онда су објавили да се тражи, па су пар дана почеле да се појављују информације како је отета, па није, како је претучена, па није, како су је силовала тројица, па није, само је спавала са двојицом, како је негде на Сатурну, па није, у Реснику је… Индикативно је да је дотична по проналажењу рекла да су је пресрела два младића, на силу је увукла у кола и одвезли на непознату локацију где су је силовали два дана, али када је на гинеколошком прегледу утврђено да силовања није било, рекла је да не може да сети изгледа отмичара или неког другог детаља, одбивши и да преда мобилни како би се установило ко кога ту зајебава. Родитељи су се чак огласили и захвалили свима који су учествовали у проналажењу њихове размажене ћерке која је, ето, “само отишла у дужу шетњу и искључила телефон“. Да је неке правне државе стварно би отишла далеко, на неколико година у Забелу, да манекенише у пругастом оделу.

Шта се на крају испоставило? Размажено двадесетједногодишње дериште је учествовало у споту Саше Ковачевића (неког лика којег називају највећим патетичаром на естради) за песму ,,Пиши пропало“, због чега је тај спот на ЈуТубу имао огроман број посета након њене ,,отмице“. Нисам гледао нити проверавао, тако пише негде, али је сасвим логично јер се тим бројем посета мери и ниво популарности. Ако се зна да је манекенка из неког другог спота овог патетичара такође због бившег дечка скочила са моста у реку, а после тог неуспелог покушаја и у неко врело где се испекла, након чега је и тај спот имао повећан број посета, можемо закључити да је резултат Саша Ковачевић & манекенке : Морал = 3:0.

,,Амадеус бенд“ је у сарадњи са Жандармеријом МУП-а Србије снимо спот за песму ,,Моја земља“. Одгледао сам спот и није ми јасно шта ту траже припадници Жандармерије. Ни сама песма ме није нешто одушевила, тако да се осим специјалних ефеката заиста нема шта видети. Ни чути. Међутим, није то највећи проблем. Проблем је што је Жандармерија спот снимила без одобрења било којег државног секретара, због чега се поставља питање ко је финансирао спот. Командант жандармерије Братислав Дикић каже да је спот радио уз одобрење директора полиције (???), а да спот државу није ништа коштао ,,јер су их снимали на редовним задацима“. Пошто се за Жандармерију у задње време везује доста афера, од рада у приватном обезбеђењу док су се у исто време водили да су на службеним дужностима, преко копања злата и археолошких ископина, као и неких других криминалних радњи, поставља се питање према којим моралним нормама се врши руковођење и командовање таквом специјалном јединицом. Вероватно се зато на јучерашњој вежби припадника Жандармерије на Ади Циганлији није појавио нико од државних званичника, нити је одобрена прослава Дана жандармерије. Али, битно да су се на билбордима појавили натписи ,,Бог и жандармерија чувају Србију“…Амин.

И тако дођосмо до Видовдана: док је један део Срба каменован приликом посете Газиместану, други део иде на Цецин концерт. Цеца национале или Српска мајка, како је зову. Молим? Жена која је била удата за тадашњег највећег криминалца на овим просторима, а и шире, који је завршио како је и живео? Жена која је одслужила осам месеци казне кућног притвора због тога што је као председница фудбалског клуба “Обилић“ са својом сестром присвојила више од 4 милиона марака и 3,5 милиона долара од продаје фудбалера? Жена против које се тренутно води поступак због вређања и наношења лакших повреда тренеру супротног тима? Жена која ће највероватније бити позвана као сведок у суђењима највећим криминалцима? Жена која се хвали како на зарађује стотине хиљада евра за наступе и не да ни динара пореза сопственој држави коју назива мајчицом? То СРПСКА МАЈКА? Народу јесте испран мозак лажима Владе, али да смо толико кратког памћења заиста нисам веровао. Пошто је продато 100 000 карата вероватно ја нисам нормалан кад ово пишем. Требао сам и ја отићи на концерт и сутра стављати слике и статусе типа “ЦАРИЦЕЕЕ….КРАЉИЦЕ…ИСПАЛА ЈОЈ СИСА, СВРШИО САМ МОМЕНТАЛНО…ИЗГУБИО САМ ПАТИКУ КАД САМ ПРЕСКАКАО ВИП ЛОЖУ…ЦЕЦО ЈА ТЕ ЈОЈИМ…ЈОООЈ ПОГЛЕДАЛА МЕ, САМО МЕНЕ, ТО МИ ЈЕ НАЈЛЕПШИ ДАН У ЖИВОТУ“…

ceca-v2-1

И  није важно што министар просвете није крив за аферу са тестовима за малу матуру и што нико не може да га смени, није важно што смо добили тај проклети датум до којег треба да признамо Косово, након чега ће Дачићу и Тачићу бити уручене Нобелове или Шерлемањ награде за мир, није важно што нико није у стању да изврши реформу правосуђа, није важно што ЈКП ,,Путеви Србије“ неколико година нису плаћали ПДВ па сада путарина треба да поскупи 20 %, није важно што нико ни за шта не одговара…ништа није важно. Важно је да ће Цеца на концерту имати 100 000 посетилаца, а индиректно и више.

Сада сам сигуран да нама ни Бог не може помоћи. Са све Жандармеријом.


Подели

1 thoughts on “СУНОВРАТ”

  1. „Српска мајка“ је (наводно *1) био надимак везира који је владао пре дахија.
    А тај поспрдни надимак, који је завијање у певању требало да означи као турски стил,
    је код простог народа добио сасвим други значење.

    1* https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%80%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0

Оставите коментар

Scroll to Top