Паркинг (4)

Подели


У чланку Паркинг 2 могли сте прочитати како службени органи, у жељи да помогну, човеку направе пакао од живота. Ово је наставак те приче.

Након скидања табле из претходног чланка, која је имала највише утицаја на то да се бахати возачи не паркирају на паркинг место за инвалиде, број оних који су паркирали се смањио, али далеко од тога да се са том праксом престало. Наравно, у питању је наша позната саобраћајна (не)култура. Да не бих дужио покушаћу таксативно да набројим:
– табла не може “јер се мења намена ограде око контејнера“. Пазите: мења се намена ограде око контејнера. Наводно је табла из претходног чланка била обавештење, па је тако ограда око контејнера постала огласна табла, што ми је речено код Начелнице ком.инспекције. Да та иста ограда није за изборе била сва излепљена плакатима политичке странке на власти помислио бих да такво образложење можда има логике, овако…
– знак са додатном таблом где би био уписан регистарски број мог возила не може. У одговору написали није по закону. У Београду (одакле сам им доставио и слику) и Новом Саду је по закону, у Шапцу није.
– само знак којим се обележава паркинг место за инвалиде исто не може. Зашто, нисам успео да сазнам. Вероватно ни то није по закону.
– да се на паркингу фарбом испише регистарски број-не може. У Младеновцу је тако решено, лично ми комункни инспектор рекао.

Зашто не може? Наводно паркинг место није МОЈЕ већ је то јавни паркинг. Испод имате акт Одсека саобраћајне инспекције где пише да је паркинг место обележено за МОЈЕ коришћење.

SbI

А шта може? Може само хоризонтална сигнализација. ,,То вам је довољно, а ако неко паркира ви зовите, ми ћемо изаћи“, речи су Начелнице. За пет година комунална инспекторка је једном, бројем и словима: једном, дала налог за ношење возила, и то не са мог паркинг места већ са уласка у паркинг. У већини случајева само изађе комунална полиција и окачи казну, Када их питам зашто не зову инспекторку да однесе возило, кажу да то није део њиховог посла. Када се деси да инспекторка дође (пар случајева) и да зове ,,паука“, возач ,,паука“ каже да не може да приђе и подигне возило. Зашто је обележено паркинг место за инвалиде где не може да се однесе неправилно паркирано возило? И зашто сваке године морам да пишем захтев за обележавање паркинга када се нисам ни одселио, нити у блиској будућности планирам?

2014. је паркинг место најзад обележено како треба, после силног дописивања. 2015. сам поново писао захтев ЈKП за управљање грађевинским земљиштем и тада је обележено. Приликом предаје захтева питао сам зашто морам сваке године да подносим захтев за обележавање, зар то место не може да уђе у неки редован план обележавања које се врши сваке године (а фарба којом се врши обележавање не издржи месец дана)? Рекли су ми да не морам више писати захтеве и да ће ући у редован план. Онда 2016. нису обележили иако је требало бити у плану. Због тога сам 15.9.2016. ЈКП за управљање грађевинским земљиштем подео захтев, завден под бројем 2026, за обележавање паркинга и постављање саобраћајног знака. Нити су на лице места излазили, нити су на захтев одговорили.

И шта ми је друго преостало после прошлонедељне најезде идиота (да није нека мена била?), када сам свакодневно звао комуналну полицију, него да обележавање обавим у својој режији. У суботу смо мој рођа Милан Николић и ја то обавили, а како је изгледало можете видети на сликама испод.

Ево како је паркинг место изгледало пре почетка (неко ће рећи да се знак довољно види, да-али за нормалне људе, а не за слепце):

20170304_110859

Рођа је направио шаблон…

20170304_121025

…па су линије биле беспрекорне

17125052_10212459642389768_416840484_n

А ја сам из колица урадио централни део и банкину.

17124684_10212459640109711_1125248521_n

Ако неко каже ово да није видео и паркира возило треба му одмах одузети возачку дозволу.

20170304_135413

И на крају питање за органе ЈКП-а за управљање јавним грађевинским земљиштем и саобраћајну инспекцију: ако је паркинг место обележено на основу МОГ захтева, ако је саобраћајни инспектор у свом акту написао да је место обележено за МОЈЕ коришћење, ако паркинг место одржавам, чистим, а сада и обележавам ЈА, зашто не може да се постави знак са регистарским бројем МОГ возила? Ако то већ постоји у другим градовима зашто не може да се примени и у Шапцу?

Наравно да бахату стоку ни то неће спречити да паркира, али би сви, али баш сви проблеми око паркирања били решени постављањем рампе на даљински као што је то урађено на паркингу у Новом Београду. Али, то може у Београду, у Шапцу не…

image-0-02-05-dc9e4ef6f4a46420be6f45343803b7415e691a2ed37f694ffc72c65e86710738-V

 


Подели

1 thoughts on “Паркинг (4)”

  1. Ostalo je još samo da te kazne što si sam obeležavao! Odakle ti pravo da koristiš i plavu boju, narušio si jednoobraznost obeležavanja parking mesta po gradu?! 🙂

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to Top