ПАД

Подели

 

Иако сам у последње време заузет прикупљањем материјала и писања нечег већег, након јучерашњих саопштења у вези хеликоптерске несреће у којој је погинуло седам лица, међу којима и тек рођена беба, за коју су окривљени пилоти Војске Србије, морао сам као официр који је некада часно обављао своју дужност да седнем и да нешто једа избацим на екран.

Не бих да дужим, пошто онога кога интересујe све појединости може наћи на интернету, али бих навео само три ствари:
ПРВО: “Независне“ комисије се формирају увек када нешто треба да се сакрије и то није случај само код нас већ свугде у свету.
ДРУГО: Што је рад те комисије дужи више ствари треба да се сакрије. Ако су војни органи у саставу комисије завршили свој посао за два дана шта смо то онда чекали још седамнаест?
ТРЕЋЕ: Ако се после деветнаест дана извештај комисије од 500 страна изнесе у јавност у једној или две реченице, чиме се избегава одговор на сијасет питања, онда је таква “званична“ објава увреда за људски интелект.
Коме претходно није јасно не треба да губи време и даље чита овај блог.

Они којима је јасно, а поготово они који су некада носили или још увек носе војну униформу, осећаће се бедно и издано по ко зна који пут у овој држави у којој се од хероја постаје алкохоличар у неколико саопштења за јавност оних који нису достојни ни војничке чизме да чисте.

По њима су четворица припадника РВ и ПВО под дејством алкохола полетели у спасилачку мисију да би спасли живот бебе старе пет дана. Трезни иначе не би по таквом времену кренули на извршење задатка.
Када су преузели бебу и два пожртвована медицинска радника онако под дејством алкохола самовољно су променили првобитну одлуку да се беба транспортује у Крагујевац и одлучили да се она превезе у Београд.
У алкохолном делиријуму мајор Мехић неколико пута одбија сугестије контроле лета аеродрома “Никола Тесла“ да због лоших временских услова слети на хелиодром ВМА већ упорно жели да слети на аеродром јер је тамо бољи избор пића него у кантини ВМА, што се са доње слике извода из извештаја о незгоди и види.

omer2

Успут још захтева да се прихват бебе уместо у реномираној медицинској установи организује на аеродрому и да све то сниме фоторепортери и телевизијске екипе, чисто ради личне промоције. Чувши то Министар здравља и Министар одбране хитно одлазе на аеродром како би директно са контролног торња надљудским напорима покушали да убеде посаду хеликоптера да ипак слете на ВМА и не излажу своје и животе путника опасности. Међутим, из кокпита се чује песма “Сини муњо, удри громе, осветли ми пут“ која емотивно погађа мајора Мехића и он веселећи се пушта команде из руку, због чега хеликоптер пада. У самртном ропцу јавља да је бебу успео да пошаље на Институт за мајку идете и да за посаду не брину. Директор Института за мајку и дете потврђује да је беба збринута на институту.

Председник Владе се обраћа јавности следећим обавештењем: “Иако су били пијани они су за мене хероји. Вероватно их је неискуство и недовољно самопоуздање натерало да пред лет попију коју, услед чега нису успели да правилно очитају позицију хеликоптера на најсавременијим уређајима за лет у СВИМ метео-условима, али су ипак успели да спасу један млади живот…Шта нису?…Како нису? ТИШИНА ТАМО!“ Онај ко је мислио да ће за несрећу неко други осим посаде хеликоптера бити крив нека стварно удари главом о шток и избије крмеље, како би изоштрио поглед и видео у којој држави живи. А живи у држави чији Председник још увек чека везу за друштвене мреже како би се најзад и његово мишљење чуло, док за то време његова супруга на свом сајту који се зове supruga.predsedniк.rs објављује како троши паре за које нико не зна одакле јој, у држави где Председник Владе може да годинама лаже и обмањује народ, а да за то не одговара, у држави у којој се статистичке грешке из породилишта на министарским местима као лешинари увек први затекну на местима несреће, баш случајно у пратњи телевизијских екипа, у држави у којој се војска која је бранила ту државу своди на ловачко друштво док се непријатељу који ју је разорио дозвољава слободан приступ, у држави у којој су они који нису поверовали да је за прошлогодишње поплаве крив Бог непријатељи државног поретка, у држави у којој су сви таоци психопате којег бесправно нападају и поред марљивог рада и постигнутих резултата на уништењу људског достојанства, у држави где је једноумље једини дозвољени модел понашања и где идиоти за сендвич, сокић и ,,чрвену“ или две (има се, може се) дају скоро девет хиљада минуса коментару на слици испод.

omer3

И због тога је горе поменутом верзијом у овој кора-од-банане држави извештај комисије на 500 страна сведен на ниво таблоидног наслова типа ,,Пијан сео у хеликоптер и убио седам људи“, због тога Министар одбране уместо да поднесе оставку гради цркву како би исповедио грехе посаде, јер својих нема, због тога ћуте котролори лета са аеродрома ,,Никола Тесла“ (снимак на којем контролор лета каже ,,Хоће ови педери да се сликају, мораћеш тамо“, мислећи на аеродром НТ, избрисан је сутрадан), због тога што сви ћуте и неће да заштите своје некадашње хероје у тој издаји и тишини ћуте и старешине и војници… Зато сам сигуран да је посада овим падом одлетела на боље место јер су на далеко горем већ живели. Нека им је вечна слава и хвала им за све што су учинили за ову земљу и њен безмуди народ сакривен у дебелом ‘ладу виртуелног света.

 

 


Подели

Оставите коментар

Scroll to Top