УПОЗОРЕЊЕ (2)

Подели

Овог пута се ради о раскрсници улица Ослобођења и Зеке Буљубаше (раскрсница пре “Водовода“).

raskrsnica

На сликама испод имате да је знак пут са првенством пролаза постављен на обе улице!
Поглед из ул.Ослобођења:
20151217_102843
Поглед из ул.Зеке Буљубаше.
 20151217_102953

Ако првенство пролаза води из ул.Ослобођења у ул.Зеке Буљубаше како је могуће да неко ко се професионално бави саобраћејем на Т-раскрсници постави саобраћајне знакове да су обе улице са првенством пролаза без допунских табли које показују који је смер пружања пута са првенством пролаза? Докле ћете се играти људским животима? Или су можда и ово обележавали информатичари и архитекте?

Хоризонтална сигнализација прати првенство пролаза из ул.Ослобођења у Зеке Буљубаше, али је изузетно лошег квалитета (на шта сам давно упозоравао), тако да се по влажном коловозу у условима смањене видљивости уопште не види (лично проверио, а и на сликама се види да се ни по сувом не види). Раскрсница је изузетно непрегледна због куће на самом углу, што још више доприноси настанку услова за саобраћајне незгоде. Према тренутној сигнализацији и возачи који иду према “Водоводу“ и возачи који иду из Мале имају првенство, а једни друге не виде приликом наилажења због те куће на углу. Па не треба бити саобраћајни инжењер да би се схватило колика ту опасност вреба, довољан је и мало искуснији возач.

А све што је било потребно да би се ускладиле хоризонтална и вертикална сигнализација  је постављање допунских табли (чак би и само постављање допунских табли завршило посао), прве у ул.Ослобођења, другу у ул.Зеке Буљубаше.
pp333
Заиста је права срећа што код нас нема професионалних ловаца на премије осигурања који би се намерно лупали и онда одрали Дирекцију тужбеним захтевима (иначе је број покушаја преваре у осигурању због економске кризе у изузетном порасту). Да се то не би дешавало узмите Правилник о саобраћајној сигнализацијиПриручник о пројектовању путева и уџбеник из предмета Теорија и регулисање саобраћајних токова о хоризонталној сигнализацији где вам је објашњено како се путеви обележавају (ово плаво су линкови који отварају поменута документа). Немојте бити сујетни и политички обојени већ консултујте Саобраћајну полицију, јер осим што нестручним обележавањем угрожавате животе грађана управо саобраћајцима стварате највеће проблеме.

А Градској управи Града Шапца бих предложио да преко заиста стручних лица (пошто Шабац има фабрику боја то врло лако може да се одради у “Тикурили“) провери квалитет боје којом “Боја Сомбор“ обележава путеве, јер боја која после неколико дана изгуби добар део постојаности сигурно не задовољава неопходне коефицијенте ретрорефлексије наведене и Правилнику о саобраћајној сигнализацији (стр.104). Мислим ако Управа већ није дигла руке од саобраћаја.


Подели

Оставите коментар

Scroll to Top