Паркинг (3)

Подели

 

Јутрос после непроспаване ноћи услед непрекидног цурења носа и кијања кренем да скувам н-ти чај, када су ме пренуле аутомобилске сирене споља. Иако је то врло честа појава на паркингу нису се чуле испод зграде већ негде наспрам. Погледам кроз прозор кухиње и видим да људи свирају јер не могу нити да уђу, нити да изађу са паркинга, због чега су приморани да се враћају (извињавам се на квалитету слика):

2

Бахати уметник са бордо Рено Сеником или Еспејсом је паркирао код бивше “Круне“ делом на тротоар, делом на паркинг и затворио пролаз не обазирући на свирање осталих учесника у саобраћају:

3

Неке је мрзело да се враћају па су се играли “Камел трофија“…

4

…прелазећи преко зелене површине на улицу.

5

После неких двадесетак минута стиже Комунална полиција…

6

…полицајац пише казну и излази…

7

…качи казну за брисач Реноа…

9

…и слика Рено са закаченом казном.

10

Када је сео у кола да крене из “Круне“, где се очигледно одиграва нека свечаност јер се виде жуто-црни балони,  истрчавају двојица и обраћају се патроли.

11

Након тога власник Реноа одлази до кола, скида казну и враћа патроли.

12

Као да возило није било ту више од сат времена…

13

…и као да није начињен никакав прекршај Комунална полиција одлази…

14

…а за њима се мирно удаљава и возач са Реноом.

15

Одмах након тога патрола Комуналне полиције се враћа и одлази на свечаност док је возило обезбеђења (исто оно које је ми је било паркирано на месту за инвалиде) паркирано на тротоару. Значи возило је поред патроле Комуналне полиције у прекршају, али важније је бесплатно замезити него радити свој посао.

16

И тако је возило обезбеђења стајало и стајало, и сви су живели срећно до краја живота.

17

Пре пар година сам писао захтев Саобраћајној инспекцији да спречи паркирање возила наспрам улаза у паркинг и код “Круне“ и код зграде где станујем јер је немогуће проћи без преласка преко зелене површине, о чему и трагови сведоче. У одговору су ми навели да су сва, понављам: СВА возила паркирана паралелно са улицом неправилно паркирана, али да то није њихова надлежност већ Комуналне инспекције којој су проследили мој захтев.

Комунална инспекција и Комунална полиција никада, словима и бројем: никада, нису интервенисале без позива иако је ситуација са слика баш на том улазу у паркинг код “Круне“ свакодневна, а они поред паркинга прођу бар десетак пута дневно. Против комуналне инспекторке надлежне за овај рејон сам писао пријаву због неспособности (објашњено у чланку Паркинг 2) и тражио пријем код градоначелника, али по том питању ништа није предузето. Чак и када се на лице места изађе по пријави дешавају се овакве ствари, а и горе када комунална инспекторка прво зове да пита чије је возило да би знала да ли сме да интервенише. И иако је тај улаз код “Круне“ годинама нефункционалан нико ништа по том питању не предузима ни након мог предлога да се бар поставе жуте путаче као забрана паркирања наспрам улаза у паркинг.

Тако сам ја постао ОНАЈ, знате “ОНАЈ без ноге којем све смета“, “ОНАЈ који стално зове“, “ОНАЈ који није  нормалан“, док су бахати возачи који стају на пролазе, места обележена за инвалиде и остала места где је саобраћајним прописима или кућним васпитањем забрањено паркирање постали не само нормална, већ и пожељна друштвена појава.

Тако вам је то у Србистану где нико није надлежан за посао за који га народ плаћа. Тако вам је то у кора-од-банане републици где је осим људске глупости и бахатост безгранична.


Подели

Оставите коментар

Scroll to Top