О мени

pb141165
Како написати нешто о себи? Некако ми то изазива неугодност, јер треба да нађем границу између доброг укуса и хваљења. Хајде оно основно, да сам рођен у Шапцу, на Три јарарха крајем друге трећине прошлога века, од оца Александра Пантелића и мајке Милице, рођ.Бошковић. Кум ми даде име Жељко, са чим су се моји родитељи сложили. То је лако и разумљиво. И то ћу и да напишем…

Али, кога интересује што сам основну школу завршио у Шапцу и што ми је почетком шестог разреда тадашњи разредни старешина због мутације гласа дао надимак Бунар, по којем ме знају сво ово време, како у родном граду тако и много шире, па чак и ван граница наше земље? Кога интересује то што сам ту основну школу завршио са одличним успехом као носилац Теслине дипломе? Шта, неко треба да губи време читајући како сам после две године усмереног које сам завршио са одличним успехом био једини ученик који је икада добио казну условног искључења из школе на распусту? Шта има занимљиво у томе што сам трећу годину једва завршио и био једини у историји војног школаства који је икада примљен и које завршио војну академију након завршене три године средње школе? И као најмлађи официр саобраћајне службе и дипломирани инжењер саобраћаја по звању, после тога у ратовима које нисмо водили био рањен једном у Хрватској, а други пут у Босни, и заробљен у Добровољачкој улици у Сарајеву, и мучен, и извођен на стрељање, и једини који је побегао приликом размене?

Шта кога интересује што су ме после прогласили погинулим или несталим лицем у овој нашој лепој Србији и што сам се ја тако нестао успео да оженим? И да са женом изродим троје дивне деце, па да се после разведем? И да поред војног радим још неких десетак послова и да одем у превремену пензију као мајор? И да ме, таман кад сам се смирио, на мотоциклу разнесе жена-возач из супротног смера приликом чега сам остао без леве ноге и са непотпуном функцијом леве руке? И што сам први и тренутно једини у историји војног здравства који је протетисан протезом са електронским коленом?
Шта ту има некога да заинтересује да би из података о мени почео да чита и блог?

Ипак ћу ја дати неком другом да то напише, неком искуснијем, неком ко би о мени могао да напише нешто занимљиво…

Scroll to Top